Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Caritas a lansat programul de educaţie prin interculturalitate
Florin Răchitan  - Joi, 23 Iunie 2011

Organizaţia Caritas a lansat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul cu titlul „Interculturalitate – Transmiterea valorilor în context intercultural. Consecinţe pentru formarea adulţilor în Europa”. Este vorba despre un proiect internaţional Grundtvig, finanţat de Uniunea Europeană, derulat în parteneriat cu Fundaţia „Formare Studia” din Iaşi, precum şi cu ONG-uri din Germania, Austria, Cehia,  Italia şi Liechtenstein.

 

La nivel local, proiectul se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, al cărui inspector general adjunct, Ladislau Konya, a fost prezent la conferinţa de presă, alături de coordonatoarea proiectului, Eva Hackl, şi purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Caritas, Fazekas Csilla.

 

Potrivit declaraţiilor acestora, un grup de lucru format din oameni de cultură, preoţi, profesori şi specialişti în asistenţă socială participă timp de doi ani la întâlniri cu colegii lor din ţările partenere, la fiecare schimb de experienţă dezbătând subiecte precum influenţele culturale şi religioase între comunităţile care trăiesc în diferite regiuni ale Europei, schimbarea valorilor de la o generaţie la alta, integrarea imigranţilor în societate, problemele minorităţilor, etc.

 

Pe lângă faptul că acesta constituie un dialog între concepte educative din Estul şi Vestul Europei, la nivel local Organizaţia Caritas va realiza un studiu de valori bazat pe un sondaj de opinie, prin care se doreşte descoperirea şi înţelegerea mai clară a valorilor care unesc sau dezbină diferitele grupuri etnice sau sociale care trăiesc în judeţul Satu Mare.

 

Rezultatele studiului vor fi utile în derularea programelor de formare pentru angajaţii şi voluntarii Organizaţiei Caritas, care vor fi astfel mai bine pregătiţi pentru a intra în contact cu diferitele comunităţi în care îşi desfăşoară activitatea de asistenţă socială.

2079 vizite
Distribuie pe