Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ecaterina Andronescu cere sfaturi de la profesorii sătmăreni
Florin Răchitan  - Duminica, 13 Mai 2012

Aflată în vizită în judeţul Satu Mare, unde a participat la sfârşitul săptămânii la lansarea candidaţilor USL pentru primăriile din Tăşnad şi Negreşti-Oaş, vicepreşedintele PSD şi fost ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit sâmbătă şi cu cadrele didactice de la şcolile sătmărene, la un eveniment desfăşurat la Filarmonica „Dinu Lipatti”.

 

La eveniment au fost prezenţi liderii judeţeni şi locali ai partidelor care compun Uniunea Social-Liberală, parlamentari şi foşti inspectori şcolari generali, precum şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi.
 

După discursurile cu caracter electoral ale preşedintelui Organizaţiei Judeţene a PSD, Valer Marian, şi ale candidatului USL la Primăria Satu Mare, Dorel Coica, profesorii din sală au avut ocazia să-i adreseze întrebări Ecaterinei Andronescu sau să-i transmită propuneri cu privire la reforma sistemului de învăţământ.

 

Aşa cum era de aşteptat, cea mai stringentă problemă, care preocupă atât cadrele didactice, cât şi părinţii şi copiii, este cea a claselor pregătitoare, un sistem din care guvernul ce tocmai a picat a făcut o brambureală cum nu s-a mai văzut.

 

Propunerea Ecaterinei Andronescu pentru rezolvarea problemei este păstrarea grupelor pregătitoare în grădiniţe, acolo unde copiii preşcolari au parte de condiţii optime, cadre didactice calificate şi mobilier adecvat.

 

„Trebuie reconstruit prestigiul şcolii, după ce în ultimii trei ani profesorii au fost efectiv umiliţi, iar elevii bulversaţi” – a încheiat Ecaterina Andronescu, nu înainte de a le da colegilor sătmăreni adresa proprie de e-mail, pe care aşteaptă propuneri în scris din partea acestora, în legătură cu schimbările pe care şi le doresc în sistemul de învăţământ.

1579 vizite
Distribuie pe