Locale Altele
Luni, 28 Octombrie 2024
Luni, 28 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Toate unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru noul an şcolar
Veronica Hodas  - Vineri, 14 Septembrie 2012

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri, inspectorul școlar general Mariana Roman a anunţat că toate unitățile de învățământ din judeţul Satu Mare sunt pregătite pentru începerea noului an școlar.

 

În luna august s-a făcut o inspecție la toate școlile din judeţ, constatându-se că s-a realizat igienizarea spațiilor de învățământ în mare parte din resurse proprii.

 

În perioada vacanței s-a realizat amenajarea spațiilor din curtea școlilor pentru exploatarea în siguranță a acestora. Sălile de clasă sunt, de asemenea, amenajate corespunzător pentru desfășurarea în bune condiții a activităților educative.

 

Potrivit inspectorului general, din cele 134 de unități de învăţământ, 132 dețin aviz sanitar, iar două au avize de funcționare. Din cele 322 de structuri în care se vor desfășura cursuri în noul an școlar, șase unități din mediul rural nu au aviz sanitar. Din acestea, trei nu au primit avizul din cauza lipsei apei potabile, iar celelalte trei și-au depus documentația necesară, fiind în curs de obținere a avizului.

 

Manualele școlare asigurate de Ministerul Educației pentru elevii din învățământul obligatoriu au fost recepționate în proporție de 95% și livrate la școli în proporție de peste 90%. Procesul de distribuție către școli urmează să fie finalizat până la începerea cursurilor. 

 

În anul școlar 2012-2013, în clasele pregătitoare s-au înscris 2.243 de elevi, din care 1.066 în mediul urban și 1.177 în mediul rural. Cursurile claselor pregătitoare se vor desfășura în proporție de 95% în școli, iar un procent de 5% se vor desfășura în incinta grădinițelor. La toate clasele pregătitoare s-a asigurat personal didactic calificat, cu dublă specializare, învățător-educator.

 

Din acest an s-a introdus din nou învățământul profesional de zi. Elevii claselor a IX-a au putut opta pentru școala profesională și tehnică de doi ani. În acestea, elevii dobândesc o calificare profesională care le permite obținerea rapidă a unui loc de muncă, beneficiază de o bursă de studiu lunară în cuantum de 200 lei şi vor fi susținuți de angajatori.

 

Viorel Solschi, inspector școlar general adjunct

 

Viorel Solschi a fost numit vineri în funcția de inspector general adjunct.

La acest eveniment au fost prezenți inspectorul școlar general, Mariana Roman, inspectorul școlar general adjunct Szasz Piroska, viceprimarul Radu Roca, prefectul Eugeniu Avram și directorul Casei Corpului Didactic, Ioan Viman.

 

Viorel Solschi a fost profesor de fizică la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, profesor asociat al Universității Tehnice Cluj Napoca - filiala Satu Mare și, timp de un mandat, viceprimar și primar interimar al municipiului Satu Mare.

1900 vizite
Distribuie pe