Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Proiecte europene la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”
Colegiul Tehnic   - Luni, 17 Decembrie 2012

La Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Satu Mare au avut loc vineri, în paralel, activități derulate în cadrul Proiectului „Să ne cunoaștem oamenii de cultură din județ” și al Proiectului european HURO 1001/252/2.3.1. „Educația antreprenorială a tinerilor-Orientare și oportunitate”.

 


Primul proiect s-a desfășurat la liceu, avându-i  ca invitați peTeodor Curpaș, Felician Pop, Mihaela Pastor, Robert Laszlo, George Negrea și Petrică Zele. 

 

Tema acestei etape a proiectului a fost „Vers, sunet și culoare”. Au fost cuprinși în proiect elevi din clasele IX A, IX D, XII A, XII B. Evenimentul a fost susținut și de inspectoarele Natalia Boloș, Ioana Iura și Crina Leș, elevi ai claselor IX-XII, directori și profesori.

 

Proiectul se desfășoară pe durata întregului an școlar și își propune cunoașterea unui număr cât mai mare de oameni de cultură din diferite domenii, literatură, artă plastică, muzică, teatru, dezvoltarea aptitudinilor de rostire frumoasă și dezvoltarea gustului pentru lectură.

 

Activitatea s-a desfășurat pe mai multe planuri: recitări din creația poeților sătmăreni, discuții interactive referitoare la poezie și a condiției poetului în societate, cu intervenții muzicale foarte plăcute și cu vizitarea expozițiilor de măști venețiene și de carte sătmăreană organizate în școală cu acest prilej.

 

Invitații au fost provocați să definească unele concepte legate de poezie. Arcușul de vioară, chitara sau vocea poeților prezenți rostind versuri din creația lor sau din creația universală ne-au încântat peste măsură, iar elevilor recitatori li s-au oferit cărți ale invitaților.

 


Cea de-a doua activitate este parte a proiectului european derulat de Instituția cu mai multe obiective „Wesley Janos” din Vasarosnameny- Ungaria și Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Satu Mare.

 

Scopul este de a-i învăța pe tineri, într-un mod practic aplicativ, despre înființarea, derularea și încheierea unei afaceri de succes. Această activitate a inclus grupuri de elevi ai Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, dar și din partea instituțiilor colaboratoare Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” și Colegiul de Industrie Alimentară „Gheorghe Emil Palade”.

 

Elevii au participat la Târgul de Crăciun, unde au avut posibilitatea să expună și să vândă produsele realizate de ei în semestrul întâi al acestui an școlar: ornamente de Crăciun, calendare, tablouri, cozonaci, cadouri, felicitări. Venitul realizat urmează a fi reinvestit in vederea realizării de produse pentru al doilea tȃrg prevăzut a se desfașura în apropierea sărbătorilor pascale. Produsele rămase vor fi oferite cadou familiilor nevoiașe.

 

 

1774 vizite
Distribuie pe