Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Acţiune de prevenire a violenţei la Şcoala din Botiz
Jandarmeria Satu Mare  - Vineri, 1 Martie 2013

La solicitarea expresă a directorului Şcolii cu clasele I-VIII din Botiz, profesor Ramona Roman, jandarmii sătmăreni au desfăşurat joi, cu începere de la ora 12. 00  o activitate preventiv educativă în scopul identificării formelor de violenţă, a prevenirii şi combaterii acestora.

                               

În acest context, jandarmii s-au întâlnit cu elevii claselor a VII-a şi a VIII-a şi le-au vorbit despre indisciplină şi violenţă şi de legătura de cauzalitate dintre acestea şi de asemenea  elevii au fost sfătuiţi cum să procedeze în caz de violenţă.

 

Violenţa, cu toate formele ei, este o realitate care îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult în societate,  chiar şi în şcoală, unde există un nivel de indisciplină inerent, ca rezultat al faptului că elevii sunt la o vârstă la care sunt tentaţi să treacă peste reguli, iar această indisciplină poate duce la un comportament violent.

 

Lipsa modelelor sociale poate influenţa comportamentul elevilor, aceştia putând fi tentaţi să imite acţiunile văzute în cercul de prieteni sau în imediata vecinătate. Aceste modele sunt perpetuate şi în familie, şi pe stradă, iar şcoala are puţine şanse de a schimba mentalitatea elevilor, în condiţiile în care aproape toate celelalte surse de informare spun contrariul.

 

În general, faptele antisociale cel mai întâlnite în şcoală sunt agresiunile exprimate prin: injurii, jigniri, îmbrânceli sau intimidări. Pornind de la acestea, de cele mai multe ori izbucnesc conflicte cu o justificare minoră, însă care pot culmina cu agresiuni fizice cu consecinţe dintre cele mai grave.

1625 vizite
Distribuie pe