Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Poziţia Episcopiei Catolice în conflictul cu Spitalul Judeţean
Episcopia Romano-Catolică Satu Mare  - Marti, 22 Iulie 2014

Conducerea Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare ne-a transmis un comunicat de presă în care-şi prezintă poziţia în legătură cu redobândirea dreptului de proprietate asupra vechii clădiri a Secţiei de Psihiatrie, respectiv împrejurările în care s-a ajuns la blocarea contului bancar al Spitalului Judeţean în urma procesului în acest caz.

Publicăm integral textul comunicatului transmis de episcopie:

Procesul de luare în posesie s-a încheiat în data de 8 aprilie 2014. În data de 14 aprilie Episcopia a trimis Spitalului Judeţean Satu Mare o somaţie, cerând să ofere un răspuns în  termen de 7 zile pentru a se conforma hotărârilor judecătoreşti. Neprimind răspuns, Episcopia a demarat procedura de executare silită conform legii, prin executorul judecătoresc.

În 27 iunie a început procedura de executare silită. În 2 iulie, printr-o adresă, conducerea Spitalului Judeţean solicita efectuarea plăţii eşalonate a datoriei. În răspunsul din 4 iulie,  Episcopia Romano-Catolică a reconfirmat dorinţa de a rezolva problema pe cale amiabilă şi de a încheia un acord privind eşalonarea creanţei. Neprimind răspuns la această adresă, în 16 iulie executorul a continuat procedura.

Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare nu a cerut niciodată drepturi fără cuviinţă şi sprijin fără justificare. Într-un cadru democratic nu se poate pune sub semnul întrebării validitatea unei astfel de hotărâri, respectiv cereri.

Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare îşi exprimă părerea de rău pentru o comunicare prin presă cu exagerări punctabile din partea părţilor amintite, cunoscând faptul că era cadru şi timp pentru o comunicare mult mai civilizată. Chiar există şi precedent pentru un caz asemănător, prin care Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare a încheiat o convenţie rezonabilă pentru Consiliul Judeţean Satu Mare.

Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare rămâne adeptul comunicării şi apropierii prin comunicare, dacă aceasta rămâne la un nivel al bunului simţ şi nu doboară valorile fundamentale ale schimbului de informaţii civilizate, recurgând la acuzări nejustificate. De aceea invită părţile amintite la o comunicare în sălile de şedinţă şi nu prin presă.

2304 vizite
Distribuie pe