Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a resfințit biserica înnoită de la Cuța
Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului  - Duminica, 14 Iulie 2024

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a binecuvântat sâmbătă lucrările de înnoire realizate la biserica Parohiei Ortodoxe cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Cuța, Protopopiatul Carei, județul Satu Mare.







După acest moment liturgic, pe Altarul de vară din curtea bisercii, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în fruntea unui sobor de preoți și diaconi, a numeroșilor credincioși prezenți și a autorităților locale.

Răspunsurile la strană au fost oferite de membrii Grupului psaltic „Sfinții Martiri Brâncoveni”. La momentul pricesnei, a cântat Karabinos Vlad Andrei și Paula Corne.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a hirotesit pe părintele paroh Ioan Buie întru iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, iar mai mulți binefăcători au fost distinși cu Diploma Anului Omagial, printre aceștia numărându-se și deputatul sătmărean Adrian Cozma.

În încheiere, părintele paroh a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru prezența în mijlocul credincioșilor și pentru slujire și, în semn de recunoștință și prețuire, a dăruit ierarhului o icoană cu chipul Sfintei Mucenițe Anastasia și un coș cu flori.

Biserica Parohiei Ortodoxe Cuța a fost sfințită în anul 1926, iar comunitatea numără în jur de 300 de creştini-ortodocşi păstoriți din anul 2021 de părintele Ioan Gheorghe Buie.

1248 vizite
Distribuie pe