Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ceremonie de hirotonire în Catedrala Romano-Catolică
Sergiu Lenghel  - Luni, 28 Iunie 2010

Trei diaconi vor fi hirotoniţi pentru preoţie, iar un seminarist va fi hirotonit pentru diaconat pe data de 3 iulie, în Catedrala Romano Catolică din Satu Mare. Antku István, Czumbil Wilhelm şi Tatár Zoltán vor fi hirotoniţi pentru preoţie, iar Vass Lóránd pentru diaconat.


 

La sfânta liturghie, care va începe la ora 11, vor fi prezenţi preoţii Diecezei, iar hirotonirea va fi oficiată de PS. Eugen Schönberger, episcop de Satu Mare.


 

Antku István s-a născut la 27 ianuarie 1982. Între 1996-2000 a fost elev la Liceul Hám János, iar din 2001 îşi aprofundează studiile de teologie la seminarul din Alba Iulia. După o scurtă pauză, în 2008 şi-a continuat studiile, iar în 4 iulie 2009, episcopul Eugen Schönberger l-a hirotonit pentru diaconie. După mărturisirea lui, vrea să calce pe urmele lui Isus Cristos în iubirea faţă de semeni. Îşi doreşte să trăiască bucuria, bunătatea, dar şi durerea sau tristeţea credincioşilor.


 

Czumbil Wilhelm s-a născut la 10 august 1982. În toamna anului 2003 a fost admis la seminarul din Alba Iulia. De-a lungul anilor de studii a ajuns mai aproape de oameni şi de Dumnezeu, simţind mereu dorinţa de a avea o legătură mai strânsă cu Isus, ceea ce se poate face numai prin rugăciune, fără descurajare.  Czumbil Wilhelm a fost hirotonit pentru diaconie în 4 iulie 2009, iar acum aşteaptă hirotonirea pentru preoţie.


 

Tatár Zoltán s-a născut la 12. februarie 1984. După ce a terminat studiile de informatică la Liceul Hám János din Satu Mare, a simţit nevoia de a-şi schimba calea în viaţă şi a participat la concursul de admitere la seminarul din Alba Iulia în anul 2003. El a fost hirotonit pentru diaconie de PS. Eugen Schönberger în 4 iulie 2009, iar sâmbăta va intra în frumoasa comunitate a preoţilor Diecezei Satu Mare.

7849 vizite
Distribuie pe