Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmii sătmăreni îşi prăznuiesc ocrotitorii
Jandarmeria Satu Mare  - Marti, 8 Noiembrie 2011

Biserica primelor veacuri creştine a stabilit ziua de 8 noiembrie ca sărbătoare închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, conducătorii oştilor cereşti, simboluri ale luptei pentru dreptate, împotriva răului şi necinstei.

 

Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril reprezintă pentru jandarmii români un prilej de sărbătoare datorită faptului că Sfinţii Arhangheli – căpetenii de îngeri - sunt patronii spirituali ai Jandarmeriei Române, iar această dată reprezintă, după ziua întemeierii Armei, 3 aprilie 1850, o a doua zi, una a tradiţiei creştine, reper spiritual şi profund.

 

Motivul pentru care Jandarmeria Romana i-a ales pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil sa îi ocroteasca este faptul ca cei doi conducatori ai ostilor ceresti sunt simboluri ale luptei impotriva raului.

 

Sfântul Arhanghel Mihail este reprezentat în iconografie în haine de ostaş, având în mână o sabie de foc. Este rânduit de Dumnezeu ca dreptatea Sa să biruiască în istoria mântuirii. El este cel care, în momentul căderii unor îngeri, a strigat: "Sa stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!", restabilind ordinea. Potrivit Tradiţiei, la judecata de la sfârşitul chipului acestei lumi, morţii vor învia la glasul trâmbiţei sale.

 

Pentru a fi marcată cum se cuvine această sărbătoare, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare s-a organizat un ceremonial  religios, în cadrul căruia s-a ridicat un parastas în memoria militarilor jandarmi precum şi un Te – Deum de mulţumire, ceremonial religios oficiat de către preotul militar al unităţii, Cristian Silaghi.

 

Apărătorii ordinii şi siguranţei publice îi sărbătoresc pe veghetorii lor din ceruri înălţând un gând plin de recunoştinţă pentru cei care acum împreună se bucură şi un gând de pioasă amintire pentru cei care sunt chemaţi să lupte în oştile îngereşti alături de Sfinţii Arhangheli

 

La ceas de sărbătoare dorim tuturor colegilor noştri, precum şi tuturor cetăţenilor care îşi aniversează onomastica un sincer şi un călduros „La Mulţi Ani !”, rugându-i pe „jandarmii cerului” să-i ocrotească şi să le dăruiască toate cele de folos.

2500 vizite
Distribuie pe