Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Baschetbalistele au fost pregătite de instructorul FIBA Fabio Fossati
Veronica Hodas  - Vineri, 1 Noiembrie 2013

Baschetbalistele de la CSM Satu Mare au fost pregătite în această săptămână de instructorul FIBA, Fabio Fossati. Acesta a revenit la Satu Mare la invitația antrenorului Peter Eleș.

 

„Eu am fost cel care am ținut foarte mult să-l avem aici. Noi suntem la începutul unui proiect nou, este o echipă tânără și cu atât mai mult avem nevoie de ajutorul lui pentru că aceste fete tinere trebuie să învețe baschetul adevărat, sunt niște deprinderi nu foarte bune cu care au venit la Satu Mare, dar încercăm să le facem să practice un baschet modern, un baschet cum aș vrea eu să văd în teren. Am pregătit niște lecții speciale, unde am văzut după primele șase etape unde avem deficiențe și încercăm să le corectăm. Noi încercăm să corectăm greșelile pe care le avem și să devenim o echipă mai bună cu ajutorul lui. Cu ajutorul acestor antrenamete putem să ne dezvoltăm și noi în continoare”, a declarat antrenorul CSM Peter Eleș.

 

Pe parcursul săptămânii Fabio Fossati a asistat la antrenamentele echipei CSM Satu Mare și a prezentat noutățile tehnico-tactice despre care s-a vorbit vara trecută la consfătuirea organizată de forul mondial.

 

„Față de anii trecuți când am fost la Satu Mare am găsit o atmosferă extraordinară. Știu că în ultimii cinci ani Satu Mare a avut o echipă foarte bună , deoarece am urmărit meciurile. Acum s-au schimbat lucrurile din punct de vedere valoric echipa nu e atât de valoroasă, dar am găsit o atmosferă incredibilă și o atmosferă de muncă, ceea ce e un lucru pozitiv și în același timp îmbucurător pentru că la o echipă foarte bună nu găsești aceste aspecte. Ceea ce am găsit aici m-a încântat foarte mult și cred că echipa CSM Satu Mare trebuie să creadă în șansa ei. Singura problemă a acestei formații este lipsa unui pivot”, a declarat instructorul FIBA, Fabio Fossati.

 

Fabio Fossati a mai adăugat faptul că echipa sătmăreană are un sistem de joc care funcționează și are una dintre cele mai bune apărări din campionat și tot ce trebuie făcut este îmbunătățirea sistemului.

 

„Trebuie îmbunătățit sistemul, iar în această dimineață asta am făcut îmbunătățirea detaliilor din apărare. Eu rămân de părere că meciurile se câștigă în apărare și atacul vine și din apărare”, a mai spus antrenorul CSM-ului.

 

Fossati a mai fost la Satu Mare şi în 2010, sezon în care echipa noastră a jucat finala campionatului şi a cupei.

 

Fabio Fossati are în CV-ul de antrenor trei titluri de campion în Italia, o Cupă a Italiei, o Supercupă a Italiei, o Supercupă a Rusiei.

 

A fost primul italian care a antrenat în puternicul campionat de baschet feminin din Rusia, la Dinamo Moscova, echipă cu care a ajuns în Final Four-ul FIBA Cup, iar ultima dată a antrenat echipa națională a Camerunului. În prezent este instructor FIBA și comentator-colaborator pe probleme tehnice în baschet la diverse televiziuni din Italia.

1028 vizite
Distribuie pe