Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sorana Cīrstea, a 22 –a tenismenă a lumii, a fost la Satu Mare
Veronica Hodas  - Joi, 7 Noiembrie 2013

Jucătoarea de tenis Sorana Cīrstea a fost prezentă, timp de două zile la Satu Mare. Aceasta a participat la o acțiune de promovare a tenisului īn rāndul copiilor, intitulată Kids Day.

 


Sorana a fost īntāmpinată, miercuri seara, īn sala LPS, de peste 70 de copii cu vārste cuprinse īntre 5 și 17 ani. Tenismena a jucat un meci demonstrativ cu fiecare copil și le-a acordat autografe pe poze personalizate, tricouri și mingi de tenis. Sorana a declarat că a văzut cāțiva copii care au talent pentru a practica acest sport.

 

„ A fost un succes ce s-a īntāmplat ieri și sper să devină o tradiție. Am văzut cāțiva copilași care mi-au plăcut foarte mult. Am văzut foarte mulți stāngaci  și unii dintre ei aveau acel ceva care trebuie”, a spus Sorana Cīrstea.

 


Primarul municiupiului, Dorel Coica a declarat că i-a sugerat Soranei să pună bazele unui turneu de tenis īn Satu Mare. „Am discutat cu Sorana să punem bazele unui turneu aici īn Satu Mare și am rugat-o pe ea să se gāndească ce denumire să-i dăm, pe care să īl permanentizăm și să stimulăm efectiv copii care doresc să practice acest sport”, a declarat primarul Dorel Coica.

 

Sorana Cīrstea a mai adăugat că speră să poată realiza acest turneu și să mai revină la Satu Mare. „Vreau să mulțumesc invitației și domnului primar pentru acest eveniment și tuturor celora care au făcut posibil acest eveniment. Este un lucru deosebit īn ziua de azi să realizăm așa ceva și sunt aici pentru a promova, nu numai tenisul, cāt și sportul și m-am bucurat foarte mult să văd atāția copii īn sală și atāția copii cu zāmbetul pe buze și parcă mi-a adus aminte de copilărie și de faptul că am fost și eu ca ei și prin foarte multă muncă am ajuns aici astăzi. Din punctul meu de vedere este o inițiativă incredibilă și sper să putem realiza acest turneu și sper să mai revin aici la Satu Mare”., a mai adăugat Sorana.

 


Din partea conducerii Primăriei și a Consiliului Local, Sorana a primit o diplomă de merit, un tablou cu Turnul Pompierilor, un Ghid Turistic Cultural al Județului Satu Mare și o hartă.

După conferința de presă, tenismena a făcut o vizită la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare unde a ținut o lecție deschisă elevilor.

 

Sorana a venit īn Satu Mare la invitaţia Primăriei, a primarului Dorel Coica și a ziarului ProSport.

1513 vizite
Distribuie pe