Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dacian Nastai caută tinere talente în cadrul programului „Ulița”
Veronica Hodas  - Duminica, 24 Ianuarie 2016

În calitate de referant zonal, antrenorul Dacian Nastai este implicat în programul „Ulița” lansat de Federația Română de Fotbal (FRF). 

Programul constă în descoperirea de noi talente care este condiția asigurării înaltei performanțe pe termen lung, iar această decoperire este cu atât mai importantă în cazul copiilor de la sate care au ,static, mai puține șanse de a-și dezvolta aptitudinile sportive, fie din lipsa infrastructurii fotbalistice, fie din lipsa resurselor necesare pentru o pregătire sportivă de specialitate.

În acest scop se dezvoltă o campanie națională în parteneriat cu autoritățile locale pentru descoperirea copiilor talentați din zonele rurale care au nu au acces la suportul necesar ascensiunii în fotbal. Campania se desfășoară în 21 de județe ale României printre care și județul Satu Mare.

Astfel că în cadrul campaniei, referenții zonali ai FRF recrutează copiii talentați din categoria de vârstă 7-10 ani care locuiesc în mediul rural pe care îi înregistrează și monitorizează, iar cei mai buni dintre ei vor avea posibilitatea de a fi înscriși în cluburile sportive din mediul urban și de a urma o carieră profesionistă în fotbal.

Așadar, Dacian Nastai are misiunea ca în fiecare săptămână să se deplaseze într-o școală din afara localității Satu Mare unde urmărește și promovează tinere talente.

În urmă cu câteva zile Nastai a fost la Liceul Tehnologic Ardud unde alături de profesorul Călin Șoimoșan a participat la această acțiune unde au fost prezenți 25 de copii. Dintre aceștia s-au remarcat Daniel Crăsneanu, Bogdan Petric și Mihai Micle, toți născuți în 2005.

Pe această cale, Dacian Nastai dorește să le mulțumească directorului Vasil Cristian și colegului său Călin Șoimoșan pentru amabilitatea de care au dat dovadă și pentru buna organizare a acestei acțiuni.

Programul poate fi urmări pe site-ul FRF la link-ul http://www.impreunasuntemfotbal.ro/ulita.

1916 vizite
Distribuie pe