Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Olimpia învinsă de Baia Mare. Mircea Bolba: „Suntem în groapă. Atâta putem”!
Veronica Hodas  - Sambata, 26 Martie 2016

După eșecul de la Brașov, Olimpia Satu Mare a suferit o nouă înfrângere, de această dată pe teren propriu în fața formației FCM Baia Mare, scor 0-2 (0-1).


Cu toate că a fost derby-ul Nordului și la stadion a fost lume multă, „galben-albaștrii” nu au jucat bine absolut deloc astăzi.


Formația oaspete a cam dominat partida etapei 25, iar jucătorii au profitat de toate greșelile „galben-albaștrilor” și au deschis scorul prin Codoban (min 31) care a șutat de la semi-înălțime de la 14 metri la colțul lung. A urmat apoi șutul lui Vasilache, dar Băican a respins cu greu în corner.


În prima parte a jocului, elevii lui Mircea Bolba au avut două ocazii, prin Mureșan (min 10) care a reluat cu capul, dar Ormenișan apărat bine, iar Lukacs (miin 43) a ratat egalarea când a șutat milimetric peste transversală. Băimărenii au intrat la vestiare cu un avantaj minim, scor 0-1.


A urmat mitanul secund despre care nu prea avem ce sa scriem, decât că sătmărenii nu s-au văzut deloc în teren, iar ocaziile oaspeților nu au încetat să apară.  După două ratări ale lui Codoban (min 52) și Vasilache (54), Muntean l-a faultat în careu pe Vasile Pop, iar centralul a dictat penalty pe care Balaure l-a transformat fără probleme.

Primul șut pe poartă al Olimpiei a fost la finalul timpului regulamentar. Villand a șutat de la 18 metri, dar Ormenișan, foarte sigur pe el a reținut fără probleme.


Baia Mare a luat cele 3 puncte și a urcat în locul de play-off, pe când Olimpia staționează pe locul 10 cu 30 puncte.

Până și nevestele sau iubitele jucătorilor noștri au fost foarte dezamăgite de prestația lor. (Le-am auzit noi vorbind după meci) ;))

Satu Mare: Băican - D. Muntean (71 Faur), Fl. Mureşan, Iuhas (cpt.), Sălăgeanu - R. Rus (46 Buhăescu), Villand – Kanalos (59 Bura), D. Lukacs, Brata – Mărkuş.

Baia Mare: Ormenişan - Străuţ, Sg. Oltean, Fl. Ilie (cpt.), Aniţoiu - Daminuţă, C. Sîrbu, V. Pop, Balaure, Vasilache, Codoban 

 „A fost un meci foarte dificil pe care l-am tratat foarte bine. Știam că Olimpia este o echipă foarte puternică cu jucători experimentați. Pentru noi a contat foarte mult motivarea jucătorilor pentru că cu aceste trei puncta ne-am îndeplinit obiectivul, acela de calificare în play-off.

Felicit jucătorii pentru atitudinea și seriozitatea pe care au avut-o până acum. Deși am avut un început mai greu de campionat am reușit să ne omogenizăm într-un timp foarte scurt. Mă bucur foarte mult că în acest an am reușit să câștigăm de două ori cu Olimpia Satu Mare și am făcut o remiză. Mă bucur de două ori pentru victoria de astăzi. Felicit și suporterii pe care i-am avut de-alungul timpului”,
a declarat antrenorul echipei FCM Baia Mare, Dorin Toma.

„Am găsit o explicație! De vină suntem noi că nu știm să-i așezăm în teren. Chestia e că atâta putem la ora actuală. Fără să ne mai ascundem după deget, asta este, atâta putem.

Am prins o echipă care ne-a prins pe contră de fiecare dată, la fiecare fază fixă pe care am avut-o ne-a contat de fiecare dată. Cei care stăteau la respinse parcă erau pe altă planetă. Am avut primul șut pe poartă în minutul 90...

În momentul în care nu poți, nu ai putere, nu ai luciditate, mintea nu e limpede și sigur că se greșește. Nu se poate face mare lucru, dar și viața extra sportivă poate fi de vină aici. Tătaru a fost în tribună astăzi pentru că am avut trei fundași acolo, Mureșan, Iuhas și Onicaș care putea să joace fundaș central.

Ca să evităm retrogradarea, trebuie să câștigăm din zece meciuri, opt – nouă. Suntem în groapă și cum jucăm acum nu văd nici o soluție. Nu știu ce se poate întâmpla. Îmi pare rău, îmi cer scuze pentru suporterii sătmăreni, dar trebuie să ne înțeleagă și ei că la ora actuală atâta putem. Nu are sens să ne mai mințin, probabil se vor supăra jucătorii pe mine, dar atâta putem toți. Toți suntem în aceași oală.”

Meciul cu Baia Mare a fost și ultimul din sezonul regulat, sătmărenii urmând să câștige săptămâna viitoare la masă verde „3-0”.

 

Tags: olimpia  invinsa  baia mare  derby  
3453 vizite
Distribuie pe