Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Emanuel Gyenes a încheiat prima etapă din cadrul Raliului Dakar 2017 pe locul 33
Veronica Hodas  - Luni, 2 Ianuarie 2017

Riderul sătmărean Emanuel Gyenes a început aventura în Raliul Dakar 2017. Startul festiv a avut loc duminică, în prima zi a anului nou, în fața Palatului Presidential din Asuncion (Paraguay), ceremonie la care au participat atât președintele Paraguayului, Horacio Cartes, cât și cel al Boliviei, Evo Morales.

Prima etapă a competiției a avut loc luni, 2 ianuarie, când riderii au avut de parcurs o probă specială de 39 km.

Datorită ploilor torențiale din Asuncion, pilotul de la Autonet Motorcycle a avut mari dificultăți din cauza noroului. ”Am alunecat foarte tare pe această primă specială. Majoritatea celor din față au pus pneuri de motocros și au avut o aderență mult mai bună. Din păcate, noi avem doar pneuri pentru deșert și în noroiul de aici este foarte dificil să rulezi cu ele. Dakar-ul este lung și îmi doresc să ajung cu bine la Buneos Aires, pe 14 ianuarie.La mulți ani și un an mult mai bun tuturor fanilor sportului cu motor.”

Proba a fost câștigată de francezul Xavier De Soultrait (Yamaha), iar sătmăreanul nostru a încheiat prima probă pe locul 33 cu un timp de 31 minute 18 secunde.

Cea de-a doua etapă va avea loc marți, 3 ianuarie și se va desfășura pe teritoriul Argentinei între Resistencia și San Miguel de Tucum și măsoară 803 km din care 275 vor fi de probă specială. 

Tags: emanuel gyenes  dakar 2017  etapa 1  
2135 vizite
Distribuie pe