Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O fetiţă originară din Satu Mare e campioana Americii la gimnastică
Florin Răchitan  - Joi, 2 Februarie 2017

Maya este o fetiţă în vârstă de 10 ani care trăieşte în Louisiana, în sudul Statelor Unite ale Americii şi recent a fost declarată, pe baza rezultatelor obţinute anul trecut, cea mai bună gimnastă la categoria ei de vârstă.

Ea este fiica sătmărenilor Sorin şi Ildiko Mîndruţ, emigraţi în SUA în urmă cu mai bine de un deceniu şi care, observând talentul nativ al micuţei şi inspiraţi fiind de exemplul Nadiei Comăneci, au înscris-o pe Maya la antrenamente de gimnastică încă de la o vârstă foarte fragedă.

Rezultatele nu au întârziat să apară. Încă din primul an în care a concurat în competiţii, ea a devenit campioana statului Louisiana, iar în ultimii doi ani a fost declarată cea mai bună sportivă din întreaga SUA la categoria ei de vârstă.

Deocamdată e prea mică pentru a fi selectată în loturile naţionale ale SUA ce se pregătesc pentru diverse competiţii internaţionale, dar celebrii antrenori originari din România, Bela şi Martha Karolyi, au pus deja ochii pe ea şi o aşteaptă la ranch-ul lor din Texas unde se antrenează şi selecţionata olimpică americană.

Bunicul mândru al Mayei este legendarul fotoreporter din vremurile de glorie ale Gazetei de Nord-Vest, Puiu Mîndruţ, pe care-l felicităm şi aşteptăm să dea berea promisă la Jager!

Tags: campioana  gimnastica  maya mandrut  
42142 vizite
Distribuie pe
Ferenc Szelényi
Doar un singur bunic are Maya, celalalt care poate a si contribuit cu ceva pt ca parintii gimnastei sa ajunga unde sunt ,nu trebuie felicitat sau el nu v-a promis berea!?
2017-02-03 04:50:49