Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Special Olympics la Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 17 Iunie 2010

Cea de-a VII-a ediție a Jocurilor Naționale Special Olympics se va desfășura la Satu Mare, la sfârșitul acestei săptămâni, cu participarea a nu mai puțin de 250 de sportivi cu dizabilități intelectuale din 21 de județe ale țării.

 

În conferința de presă pe care a susținut-o împreună cu primarul Iuliu Ilyes, președintele Fundației Special Olympics, Cristian Ispas, a declarat că a ales municipiul Satu Mare pentru găzduirea acestei competiții la insistențele președintelui Asociației Langdon Down Transilvania, Kerti Gyongyi, după succesul întrecerilor sportive internaționale pentru copii cu dizabilități, organizate cu ocazia Zilei Orașului.

 

Sportivii se vor întrece timp de două zile în competiții de fotbal, baschet și atletism, urmând să fie ajutați de 160 de voluntari, elevi și studenți din toată țara. Competițiile se vor desfășura în sălile de sport ale Liceului German „Johann Ettinger”, respectiv Colegiul Tehnic „Traian Vuia”.

 

Participanții vor beneficia și de consultații și evaluări ale stării de sănătate, efectuate de specialiști voluntari, iar sponsorii vor face donații constând în ochelari de vedere sau de soare.

 

Deschiderea oficială a Special Olympics va avea loc sâmbătă la ora 18 și va fi precedată, la ora 17.30, de o cursă a flăcării speranței, ce va porni de pe Aleea Coposu și la care vor participa sportivi cu dizabilități, sportivi sătmăreni, precum și polițiști comunitari, potrivit tradiției instituite de mulți ani la nivel internațional.

1463 vizite
Distribuie pe