Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Special Olympics la Satu Mare
Florin Răchitan  - Duminica, 20 Iunie 2010

Satu Mare a fost pentru prima dată gazda Jocurilor Naţionale Special Olympics, o competiţie nobilă rezervată sportivilor cu dizabilităţi intelectuale. Nu mai puţin de 250 de sportivi din 21 de judeţe ale ţării au participat la ediţia din acest an.


 

Deschiderea oficială a competiţiei a avut loc sâmbătă după-amiază la sala de sport de pe strada Ady Endre, ceremonia fiind precedată de o cursă a flăcării speranţei, mai mulţi sportivi sătmăreni cunoscuţi, însoţiţi de o echipă a Poliţiei Comunitare, purtând torţa prin tot centrul oraşului, de la Pasajul Coposu până la sala de sport.
 



 

Aici, torţa a fost preluată de multipla campioană la scrimă, Cristina Stahl, care a aprins flacăra olimpică ce a vegheat întrecerile sportivilor pe tot parcursul week-end-ului.
 


Un moment emoţionant a fost defilarea sportivilor pe fundalul muzical asigurat de fanfara şvăbească din Petreşti, dirijată de profesorul Mircea Câcu, după care toţi cei prezenţi au asistat la arborarea drapelului Special Olympics.
 




 

Primarului Iuliu Ilyes i-a revenit onoarea de a declara oficial deschise Jocurile Naţionale Special Olympics, mulţumindu-le organizatorilor pentru ideea de a aduce la Satu Mare ediţia din acest an. „Comunitatea noastră se îmbogăţeşte spiritual cu un astfel de eveniment. Ne bucurăm să găzduim în oraşul nostru atât de mulţi oameni excepţionali, care au o tărie sufletească şi o dorinţă de viaţă admirabile. Bine aţi venit la Satu Mare”! – a declarat Iuliu Ilyes.


 

La rândul lor, preşedintele Fundaţiei Special Olympics, Cristian Ispas, şi reprezentanta sponsorului principal Fundaţia Vodafone, Ileana Breban,  au mulţumit gazdelor sătmărene, în special preşedintelui Fundaţiei Langdon Down Transilvania, Kerti Gyongyi, pentru ospitalitate şi pentru eforturile depuse în organizare.


 

Cei 250 de sportivi, ajutaţi de 160 de tineri voluntari din toată ţara, s-au întrecut în concursuri de atletism, fotbal şi baschet, în timp ce părinţii lor au participat la un forum al familiilor, în cadrul căruia au dezbătut probleme specifice îngrijirii copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi. Luni dimineaţa se dispută finalele la fotbal şi baschet şi se organizează festivitatea de premiere la sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia”.

2684 vizite
Distribuie pe