Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
I-am bătut pe unguri
Cristian Tudor  - Marti, 28 Septembrie 2010

Naționala de juniori cu vârsta de până la 18 ani a învins clar reprezentativa similară a Ungariei, scor 2-0, într-o partidă amicală jucată marţi pe stadionul Olimpia din Satu Mare.


           

Tricolorii mici și-au luat astfel revanșa după înfrângerea din primăvară, tot de la Satu Mare. Atunci Ungaria s-a impus oarecum nemeritat, în prelungiri, cu 1-0.

           

Naționala antrenată de Lucian Burchel a arătat marţi o creștere evidentă în joc față de amicalul din aprilie. Mărcuș și Roman au ratat primele ocazii în chiar primul minut de joc, apoi același atacant de la Oradea, Adrian Mărcuș, a scos inteligent o lovitură de la 11m în minutul 4.
 

 

Din păcate, căpitanul Romario Benzar a tras slab și i-a permis portarului de la Leicester, Ambrusics, să respingă de lângă bară. Ai noștri nu s-au pierdut cu firea și au continuat să preseze. Iar golul a venit firesc, Mărcuș reușind să-l învingă pe Ambrusics de la marginea careului,1-0 în minutul 29.
 

 

Același Mărcuș a mai irosit alte două situații clare în vreme ce oaspeții puteau înscrie doar la gafa lui Gherasim, portarul nostru fiind la un pas să scape mingea în poartă la un șut anemic de la 20 m, expediat de Windeker.


           

Ungaria rămâne în zece după eliminarea lui Farkas din minutul 59, iar ai noștri profită de superioritate și mai obțin un penalty peste doar zece minute. Năstăsie, abia intrat în teren, face o cursă pe banda dreaptă și centrează perfect către Mărcuș. Fundașul oaspetilor, Kelemen, pune mâna pe minge și centralul Ovidiu Mazilu dictează corect 11m. Același Năstăsie transformă și urcă scorul la 2-0.


           

Pe fondul deselor schimbări de jucători, ai noștri slăbesc ritmul. Cureteu e și el eliminat pentru două galbene în minutul 73, iar ungurii caută golul de onoare până la final. Rezerva de portar, Tiut de la CFR Cluj, intervine salvator în două rânduri și închide practic tabela la 2-0 pentru Naționala României.

 

„Am făcut un meci mult mai bun decât cel din primăvară și mă bucur că am câștigat și pentru acest public minunat de la Satu Mare. Mai avem încă multe de pus la punct până la Europenele de la anul, dar eu cred că suntem pe un drum bun și putem să ne atingem obiectivele” - a spus la final antrenorul Lucian Burchel.


           

De remarcat că portarul Naționalei  noastre, Mihai Gherasim, fiul fostului goalkeeper de la Steaua, evoluează în Anglia, la Northampton, în vreme ce Ungaria a venit cu Keneth Otigba, un fundaș de culoare ce e legitimat în Olanda, la Heerenven.

           

România U18: Gherasim - Cureteu, Dăruială, Peteleu, Serediuc - Florean, Benzr, Cristocea, Amet - Roman, Mărcuș.

Au mai jucat: Tiut, Murgoci, Ilie, Năstăsie, Șerban, Herghelegiu, Buș.

2833 vizite
Distribuie pe