Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un instructor FIBA la Satu Mare
Cristian Tudor  - Miercuri, 10 Noiembrie 2010

Cum tehnicianul Dan Fleșeriu n-a putut participa în vară la niciuna dintre consfătuirile de antrenori organizate de FIBA, deoarece a fost „prins” cu Naționala U 20 a României la Campionatul European, managerul CSM-ului Petru Eles a reușit să aducă la Satu Mare un ”antrenor de antrenori”.

           

Astfel, instructorul FIBA, italianul Fabio Fossati, a asistat timp de o săptămână la antrenamentele echipei CSM Satu Mare și i-a prezentat lui Dan Fleșeriu noutățile tehnico-tactice despre care s-a vorbit în vară la consfătuirea organizată de forul mondial.

           

Fabio Fossati are în CV-ul de antrenor trei titluri de campion  în Italia, o Cupă a Italiei, o Supercupă a Italiei, o Supercupă a Rusiei.

A fost primul italian care a antrenat în puternicul campionat de baschet feminin din Rusia, la Dinamo Moscova, echipă cu care a ajuns în Final Four-ul FIBA Cup.

Acum e instructor FIBA și comentator-colaborator pe probleme tehnice în baschet la RAI și Sky TV și are o rubrică permanenta de baschet în Corriere delo Sport.

 

Rep: - Ce impresie v-a lăsat echipa CSM-ului?

Fabio Fossati: - Una foarte bună. Sincer, mi-a plăcut mult echipa voastră. Sunt jucătoare tinere și talentate care în timp, dacă vor continua să lucreze la fel de bine, vor scoate rezultate excelente.

Rep: - Care jucătoare v-au plăcut?

F. Fossati: - Nu dau nume, dar sunt câteva jucătoare care se vede că au potențial și în scurt timp cred că vor putea juca în campionate mai puternice. M-a impresionat însă modul în care au reușit să se integreze americancele în echipă. De obicei au nevoie de un timp mai lung ca să se acomodeze, dar aici lucrurile au decurs, se pare, mult mai repede.

Rep: - Putem face față în competițiile europene cu această echipă?

F. Fossati: - Greu de spus ...e nevoie de bani mulți ca să visezi la performanțe în cupele europene. Am înțeles de la Peter că CSM e un club tânăr și atunci sfatul meu e ca lucrurile să fie făcute pas cu pas, etapă cu etapă. Acum există aici un lot tânăr cu care se poate începe o treabă bună. Dacă în timp, pe lângă acest nucleu de fete de 20-24 de ani vor mai veni un conducător bun de joc și eventual un pivot, atunci vă puteți bate cu echipele de top din Europa. Dar pentru asta, repet, e nevoie și de un buget consistent.

Rep: - Despre Satu Mare...

F. Fossati: - Un oraș foarte liniștit, care mi-a lăsat o impresie bună. E pentru prima oară când vin în România și sincer vă spun că mi-a plăcut tot ce am văzut aici. Eu vin de la Brescia, un oraș mult mai agitat, care te solicită non-stop, așa că șederea la Satu Mare mi-a picat foarte bine. Îi mulțumesc lui Peter că mi-a dat șansa de a veni aici și lui Dan Fleșeriu, un antrenor foarte bun, pentru colaborarea excelentă pe care am avut-o zilele acestea.

 

1419 vizite
Distribuie pe