Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nu ne-am făcut de râs la Cupa Presei la scrimă
Florin Răchitan  - Duminica, 2 Ianuarie 2011

A devenit deja o tradiţie ca la fiecare sfârşit de an, ziariştii pasionaţi de sport din presa sătmăreană să se adune la sala de scrimă Alexandru Csipler pentru o competiţie amicală, aşa, ca între Sărbători, în onoarea sportului nobil ce a făcut Sătmarul cunoscut în lume.

Aşa s-a întâmplat şi miercuri seara, când, după o grămadă de conferinţe de presă, ce s-au lăsat cu sarmale şi vinuri de Beltiug, să ne dăm întâlnire seara la sala de scrimă pentru a ne încrucişa spadele.

SM Online a fost reprezentată de amazoana Ioana Gavrău, singura concurentă care a avut curajul să se înscrie la Cupa Presei pentru a înfrunta şapte băieţi vajnici de la ziarele locale. Şi i-a înfruntat de a scos untul din ei!

Lois Lane a presei sătmărene s-a descurcat bine în grupa în care a avut ghinionul să pice cu cei mai puternici adversari din competiţie, pierzând la diferenţe minime de tuşuri, ba chiar câştigând în faţa colegului nostru de la Gazeta de Nord-Vest, Florin Mureşan, care a avut scuza de a fi puţin „moleşit” după bunătăţile cu care s-a ghiftuit de Crăciun, udate cu vinul făcut de el însuşi la Hurezu.

În faza sferturilor de finală, însă, amazoana noastră nu a prea avut nici o şansă în faţa „multiplului campion” Lacika, adică Czinzel Laszlo, redactor-şef la Szatmar.ro, care a ajuns, de-altfel, până în finală. Nu înainte de a gâfâi ca un cal de povară în urma atacurilor agresive în care Ioana l-a cam „sfârtecat” în cel mai spectaculos asalt al competiţiei.

Finala i-a adus faţă în faţă pe Lacika şi pe colaboratorul nostru Öcsike, adică Fodor Lajos, fotoreporter la Szatmari Magyar Hirlap. În urma acestei lupte între „titani”, Öcsike l-a detronat pe Lacika, punând capăt, astfel, hegemoniei „fraţilor noştri online” în Cupa Presei la scrimă.
 

În final ne-am făcut poză de grup pe podium şi am început deja urările de An Nou lângă câte-o cutie de bere pentru băieţi, respectiv una cu ciocolată pentru Ioana.
 

Mulţumim organizatorilor de la CS Satu Mare pentru că ne-au suportat o seară întreagă în sala care găzduieşte de obicei competiţii de nivel mult mai ridicat şi le mulţumim, de asemenea, campioanelor sătmărene care ne-au asistat fără să râdă de stângăciile concurenţilor. Până la anul promitem să ne mai perfecţionăm!

3663 vizite
Distribuie pe