Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Fabulos... CSM a umilit pe Minaur!
Cristian Tudor  - Vineri, 18 Februarie 2011

Sala LPS din Satu Mare a fost vineri neîncăpătoare la meciul de handbal dintre CSM şi Minaur, un adevărat derby al Nordului, dar şi meciul marilor orgolii. Sătmărenii au avut ambiţia să bată pentru prima oară pe Minaur într-un meci oficial, victoria CSM-ului fiind pe deplin meritată şi de necontestat.

 

Oaspeţii au condus numai până în min. 5, când tabela arăta scorul de 1-2, după care ai noştri au preluat iniţiativa. Handbaliştii pregătiţi de Ioan Palko şi Nicolae Istrate au intrat apoi mai decişi în partidă şi după 10 minute scorul era 5-3.

 

Până la sfârşitul primei părţi s-a înregistrat o cursă de urmărire din partea oaspeţilor, dar jucătorii noştri s-au distanţat treptat, 12-7 (*25) şi apoi 14-7 (*27). La cabine s-a intrat totuşi cu avantaj de 5 goluri pentru ai noştri, 14-9 la pauză.

 

În repriza secundă lucrurile au stat aproape la fel, însă cu o dominare mult mai clară de partea CSM-ului, la care elevii lui Mironescu nu au avut replică. A fost 19-10, apoi 25-15 şi chiar 29-15 (*50), pentru ca la final să se înregistreze scorul de 35-18, cea mai clară victorie din această ediţie de campionat.

 

Fără aportul lui Libert şi Munea, care sunt accidentaţi, sătmărenii au făcut o mare risipă de efort, dar nu s-a mai simţit oboseala pe final de partidă, aşa cum s-a întâmplat în partida de la Odorhei. Spectatorii au fost la înălţime din nou, cele două galerii încurajându-şi în permanenţă favoriţii. Palko a introdus şi juniorii când mai erau 4 minute de joc, în uralele galeriei noastre.

 

CSM a jucat cu: Panazan (17 intervenţi), Teremy (1 int.), Pogyină (1int.), Mateaş 3, Olah 6, Surducan 4, Jurj, Vizsbovskij 3, Savic 4, Varady, Savlovschi 8, Pop, Timofte 6, Bejinariu, Oşvat 1. De la oaspeţi cei mai eficienţi au fost Popescu 7 goluri şi Mazilu 3.

 

La meci au asistat mai mulţi oameni din handbal din Satu Mare, dar şi din Baia Mare, printre care l-am remarcat pe Nuţu Băban, antrenorul Ştiinţei Baia Mare şi membru în Consiliul de Administraţie al FRH.

 

„E o seară pe care o aștept de un an de zile. O revanșă după criticile pe care mulți ni le-au adus după înfrângerile cu Minaur din sezonul trecut. Băieții au fost extraordinari și în seara asta și-au depășit adversarii la toate capitolele” - a spus antrenorul CSM-ului, Ioan Palko.


 

„Îmi cer scuze față de suporterii care ne-au însoțit la Satu Mare. E o seară neagră pentru Minaur, puțin spus umilință. Îmi asum în totalitate acest eșec, mai ales pentru faptul că n-am știut să-i remontez pe băieți după succesul cu Poli Timișoara de acum o săptămână. Sper că e doar un accident nefericit” - a spus Florin Mironescu, antrenorul Minaurului.

 

„Am fost mai buni, mai determinați și am arătat ca o adevărată echipă. Asta a fost cheia succesului nostru. Minaur ne-a pus probleme doar la început, după care totul a curs într-o singură direcție” - e de părere portarul Florin Panazan, unul dintre cei mai buni jucători de la CSM vineri seara.

1759 vizite
Distribuie pe