Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
De la agonie la extaz!
Cristian Tudor  - Duminica, 6 Martie 2011

Ce nebunie de derby am avut sâmbătă seara în sala Victoria din Arad! În fața a 1000 de spectatori, din care 40 de fani sătmăreni, CSM Satu Mare a avut o revenire spectaculoasă și a câștigat duelul pentru primul loc în Divizia A cu ICIM Arad, scor 69-95.

           

„Sunt extrem de fericit că ne-am impus aici și putem privi mai detașați finalul sezonului regulat. Dar, în același timp, trebuie să fim conștienți că acest succes nu ne-a asigurat titlul de campioni sau Cupa României. E doar șansa de a avea un meci în plus pe teren propriu în finală. Felicit echipa pentru că a crezut până la capăt în șansa ei. E prima oară când în acest campionat o echipă ne conduce și putem reveni și e bine că am văzut cum reacționează fetele și în această situație. Le mulțumesc suporterilor noștri pentru tot ce-au făcut pentru noi la Arad și cred că fără ajutorul lor nu puteam câștiga. Au fost admirabili pe tot parcursul meciului” - a spus la final antrenorul Dan Fleșeriu.

 

El nu a vrut să evidențieze nicio jucătoare. „E victoria echipei, toată lumea și-a făcut bine treaba în acest meci” - a încheiat Fleșeriu, care i-a mai dat o lecție de baschet antrenorului Stacey Nolan de la ICIM Arad.

           

Partida a început catastrofal pentru fetele noastre. Împinse de la spate de un public entuziast și ajutate ”la greu” de arbitri, arădencele se desprind rapid și câștigă primul sfert cu 25-11. Brosovszki înscrie din orice poziție, Graham zburdă pe teren, iar Larisa Toma e de neoprit sub panouri. Aradul  se apără agresiv pe tot terenul și avantajul crește la 40-19 în minutul 17.

           

Fleșeriu pare fără reacție, nu cere time-out și le lasă pe arădence să-și facă jocul. „Am mizat pe faptul că nu vor putea duce un meci întreg în acest ritm alert. Și se pare că am avut dreptate. La pauză le-am spus fetelor că putem câștiga meciul” - a explicat tehnicianul CSM-ului, care a mai avut o experiență asemănătoare și în 2009, când, condus cu 16-0, a revenit și câștigat la Arad.

           

Orosz dă semnalul revenirii cu un coș de trei puncte în ultima secundă a sfertului doi. Apărarea e mai agresivă, Teilane și Drake o pun la respect pe Toma, iar Mehmedic începe s-o scoată din ritm pe Brosovszki. În plus, Abi Olajuwon a intrat extraordinar în meci și-n 15 minute a reușit 12 puncte și 7 recuperări.

           

S-a făcut 53-50 în minutul 30, Savic reușește un coș de trei puncte și Aradul părea că revine la viață, doar că Teilane și Claudia Pop înscriu la foc automat și Satu Mare preia conducerea pentru prima oară în minutul 34: 56-58.

           

Nolan e fără reacție, publicul arădean murmură a nemulțumire, Graham se ceartă pe teren cu Ciocan și Brosovszki și până la final Mehmedic & co măresc avantajul la patru puncte: 69-65 .


Final în lacrimi pentru jucătoarele de la ICIM, hora bucuriei în tabăra CSM-ului și multă nesimțire arătată de oamenii de ordine față de galeria sătmăreană. Pe lângă faptul că cei 40 de fani de la CSM au fost băgați într-un țarc în colț de sală, la final președintele Vasile Fogel a fost bruscat de un steward pentru simplu motiv că a vrut să coboare la marginea terenului să-și felicite echipa.

           

Urmează miercuri de la ora 18 partida cu CSM U Craiova de pe teren propriu. ”În mod normal nu avem cum să pierdem locul întâi, chiar dacă mai pierdem cu Timișoara și Sepsi. E bine că evităm în semifinale pe Sepsi, deoarece istoria ne arată că la Sfântu Gheorghe e greu de jucat și n-am câștigat acolo niciodată” - a fost reacția președintelui Vasile Fogel după succesul de la Arad. „Am avut încredere în echipă și am fost convins că putem reveni. Galeria noastră merită toate laudele” - a mai declarat Vasile Fogel.

1575 vizite
Distribuie pe