Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dinamo a bătut Olimpia cu 1 – 0 în amicalul de la Satu Mare
Cristian Tudor  - Duminica, 27 Mai 2012

Aproximativ 9.000 de sătmăreni au ținut să vină duminică la stadion pentru un amical între Olimpia și Dinamo București. Parcursul foarte bun din acest sezon al Olimpiei și, mai ales, ideea de a vedea la lucru pe Dinamo, proaspăta câștigătoare a Cupei României, i-a scos din case pe iubitorii fotbalului.


 

Ultima dată cînd am mai avut o astfel de afluență de public la Satu Mare,12.500 de spectatori pe stadion a fost, culmea, tot la un meci Olimpia - Dinamo, jucat în Cupa României pe 13 octombrie 2004 și încheiat cu succesul la penalty-uri al trupei antrenate atunci de Ioan Andone. Atunci s-a terminat 1-1 după 120 de minute și doar inconștiența lui Șuteu și paradele inspirate ale lui Stelea au făcut ca Dinamo să meargă mai departe.



           

Duminică rețeta nu s-a respectat în teren, ci doar în tribune. Spectatorii au venit în număr mare, doar că acum pentru Dinamo au jucat doar două ”vedete”, Bălgrădean și Dănciulescu, iar managerul echipei a II-a, Florentin Petre, s-a băgat și el în primul unsprezece. În rest, doar jucători de la echipa a II-a, cu sătmăreanul Raul Crișan în centrul apărării.



           

Olimpia a început meciul cu cel mai bun 11 pe care Tibi Csik l-a avut la dispoziție, iar sătmărenii au dominat prima repriză. Villand, Homorozan sau Zsiga puteau deschide scorul la ocaziile avute, în vreme ce pentru dinamoviști doar Beresoaie l-a încercat timid pe Șuta cu un șut de la marginea careului.
 


 

În minutul 40 însă, la o intervenție întârziată a lui Heil la Bălan, arbitrul FIFA Istvan Kovacs acordă corect penalty și Dănciulescu deschide scorul, oarecum împotriva cursului jocului. Oboseala acumulată după meciul jucat vineri seara la Cluj își spune cuvântul și elevii lui Csik nu mai au puterea de a reveni până la pauză.



           

În partea secundă au intrat rezervele la ambele echipe, iar fotbalul a avut de suferit. Mai mult, Marinaș și-a bătut joc de șansa egalării venită în minutul 87. Atacantul Olimpiei a executat neglijent penalty-ul venit după un fault la Feier și, în ciuda unor atacuri de final venite de la Dănilă, Feier şi Hanus, Dinamo s-a impus cu 1-0.



           

Olimpia: Șuta – Moș, F. Mureșan, Heil, Homorozan, Botoș, Gavrilescu, Prodan, Villand, Feier, Zsiga. Au mai jucat Gorbe, Coman, Jakkel, Sabău, Glodean, M. Mureșan, Marian Pop, Mihai Pop, Dănila, Marinaș si Hanus.

 

Dinamo: Bălgrădean – Cazacu, Nițu, R. Crișan, Burnea, Udrea, Bucșa, Petre, Beresoae, Bălan, Dănciulescu. Au intrat Manyur, Stanca, Ioniță, Topor, Desculțu, Mărmăneanu și Truța.

 

Partida a fost arbitrată de IstvanKovacs din Carei, arbitru FIFA, ajutat la cele două linii de Sergiu Neichi si ConstantnPor din Satu Mare.


 

Premii pentru spectatori oferite de Adrian Ștef și Dorel Coica

           

În pauza meciului a avut loc extragerea câştigătorilor tombolei, fiind puse în joc premii precum tricouri cu autografele fotbaliştilor Dinamo şi mingi cu autografe. Premiul cel mare, constând într-un bilet la campionatul european, a fost câştigat de Marcel Popa.


 

Extragerea a fost făcută de candidatul USL la Primăria Satu Mare, Dorel Coica, şi candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, împreună cu antrenorul dinamoviștilor, Ion Marin.


4928 vizite
Distribuie pe