Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cadou de la UEFA, 3 milioane €!
Veronica Hodas  - Vineri, 23 Noiembrie 2012

FRF va avea în maximum doi ani un nou centru de pregătire de top pentru loturile naţionale, după cel de la Mogoşoaia

Complexul de la Buftea va intra şi el cu servicii complete în registrul forului condus de Mircea Sandu, graţie unui ajutor financiar nerambursabil primit de la UEFA.

Sătmăreanul Daniel Prodan, membru al comisiei de Hattrick de la UEFA, s-a întors zilele trecute din Elveţia, de la Nyon, unde a participat la o şedinţă cu membrii acestei comisiei. Pe ordinea de zi s-a aflat aprobarea unor proiecte ale federaţiilor naţionale, iar fostul component al "Generaţiei de aur" a dat lovitura. El a susţinut cauza FRF pe un proiect de investiţii şi a primit acordul comisiei pentru un ajutor de 3 milioane de euro. Banii vor intra în bugetul FRF pentru construirea unei hotel la baza sportivă de la Buftea.

"Proiectul s-a aprobat în baza unui dosar făcut de FRF prin care am cerut finanţarea pentru construirea unui hotel la baza sportivă de la Buftea. Iniţial, în 2010, a fost vorba de un proiect pentru modernizarea stadioanelor de la Liga a II-a, în care 50% din sumă să reprezinte contribuţia cluburilor, iar restul de 50% să vină de la UEFA, prin FRF. Din păcate, doar trei cluburi din Liga a II-a, Delta Tulcea, CS Mioveni şi FCM Bacău, au găsit banii necesari şi a trebuit să renunţăm la această intenţie şi să găsim altceva pentru a accesa banii de la UEFA. Atunci, preşedintele Mircea Sandu a decis construirea unui hotel şi modernizarea bazei sportive de la Buftea. Dacă nu găseam un alt proiect, pierdeam banii", a declarat Prodan. Pe lângă aceşti bani, FRF va contribui cu aproximativ 20 la sută din costul final al lucrării, bani din fonduri proprii.

La Mogoşoaia, centru ridicat tot din bani de la UEFA, hotelul a fost inaugurat în 2005, după doi ani de la punerea primei cărămizi. În 2010, Jean Garabet, pe atunci directorul centrului, a obţinut aprobarea Comitetului Executiv ca baza să devină o societate de sine stătătoare, cu acţionar unic FRF, iar hotelul a intrat în circuitul turistic. Conform raportului financiar al FRF pe anul 2011, Centrul Naţional Academia de Fotbal Mogoşoaia a înregistrat anul trecut un profit net de 46.000 de lei la venituri de 4,589 de milioane de lei, cheltuieli de 4,51 milioane de lei, în timp ce impozitul pe profit a fost de 33.000 de lei.

“Iniţial, în 2010, a fost vorba de un proiect pentru moderni­zarea stadioa­nelor de la Liga a II‑a, în care 50% din sumă să reprezinte contribuţia cluburilor, iar restul de 50% să vină de la UEFA, prin FRF. Din păcate, doar trei cluburi au găsit banii necesari şi a trebuit să renunţăm la această intenţie”, Daniel Prodan, director sportiv FRF

1435 vizite
Distribuie pe