Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
2Shae – The Beatboxer
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 7 Iulie 2010

Bagă beat-ul în sătmăreni şi face furori pe Youtube. 2Shae, pe numele său „civil” Ervin Herşkovics este cel mai tare beatboxer al Sătmarului, adică un fel de om-orchestră care imită instrumente şi sunete muzicale folosindu-se doar de propria voce.

 

Nu vrea să rămână cu acest hobby doar prin clipurile postate pe net, aşa că a pus la cale un show de unul singur. A căutat câteva nume cunoscute de prin Sătmar şi va realiza cel mai lung spectacol de beatbox de până acum.

 

Pe data de 17 iulie, la Downtown Pub se anunţă o seară cu multe beat-uri. Intrarea va fi liberă pentru toată lumea, printre invitaţi numărându-se şi percuţionistul Cserey Csaba, alias Csabcsi, un mai vechi colaborator al lui Erwin. Elevii Liceului de Artă "Aurel Popp", Carla Mureşan şi Marius Goie, îl vor acompania şi ei pe 2Shae, unul cu vocea, iar celălalt la chitară.

 

"Voi face beatbox vreo 40 de minute încontinuu. Fiecare dintre invitaţi va cânta alături de mine. Vor fi piese cunoscute, ca să îşi dea seama publicul ce facem noi" - ţine să precizeze sătmăreanul în vârstă de 20 de ani, care este înnebunit după muzica lui Eminem.

 

Face totul live, negative vocale ale unor piese semnate de Michael Jackson, Justin Timberlake, 50 Cent sau piese în care face beat, bass şi voce deodată, însă ritmurile freestyle sunt cele mai la îndemână pentru el, deoarece le „inventează” pe loc.

 

A făcut show şi la Oradea, iar la Satu Mare a fost invitat să facă beatbox în timpul concertului susţinut de Guess Who&Spike în clubul Insomnia. El era cu beatul, Spike cu versurile, iar Guess Who cânta la o muzicuţă.

 

Până în urmă cu trei ani nici nu ştia ce înseamnă beatbox, însă ascultând o emisiune la ProFM, care promova acest fenomen, şi-a pus în gând să facă şi el acelaşi lucru. A exersat până a reuşit să imite zeci de melodii.

 

"Îmi amintesc că am văzut şi la MTV un beatboxer cu o muzicuţă. E incredibil cum se pot auzi atâtea sunete deodată. Cred că oricine poate învăţa asta, dar trebuie să ai şi talent" - spune 2Shae, cum îl cunosc toţi prietenii. De unde vine acest nume? Desenele animate "Tom&Jerry" l-au inspirat în alegerea lui.
 

 

Sunetul trompetei, al vioarei sau basul pot fi imitate cu uşurintă de "omul orchestră", care poate face beatbox pe orice gen de muzică, chiar şi rock. "Tata a fost baterist la o trupă şi mă susţine. Ce a făcut el din mâini, pot face din gură - mi-a spus odată. Cei care mă aud spun că fac asta de mai mult timp, însă sunt doar trei ani de când am început cu beatboxul" - afirmă tânărul, care exersează beat-uri rapide şi complexe pentru concertul din data de 17 iulie.

 

Cu timpul, l-au căutat şi alţi beatboxeri din ţară pentru a face "schimb de experienţă" după ce l-au văzut pe Internet. Dacă s-ar organiza un concurs la nivel naţional între beatboxeri, nu ar sta pe gânduri şi s-ar înscrie imediat. La Satu Mare, Ervin este number one în mod oficial, după ce a "învins" un rival în cadrul unui concurs desfăşurat la Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”.

 

Perioada de criză nu l-a ocolit nici pe "2Shae", acesta fiind în căutarea unui job care să-i aducă nişte bani pentru a-şi cumpăra un loop pedal, aparat care poate pune sunetul unul peste altul. "Ar costa peste 1.000 lei. Mă bucur totuşi că am reuşit să îmi iau un mixer, nişte boxe, microfon şi amplificator. Fac totul live, nu e nimic înregistrat" - adaugă Ervin, care ar vrea să ajungă cel puţin la fel de cunoscut ca londonezul Beardyman, un idol de-al său, considerat unul dintre cei mai buni beatboxeri din lume.




4680 vizite
Distribuie pe