Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentLocaleInternInternaţionalCelebrităţiPink BlogŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festival Internaţional de Capoeira la Satu Mare
Sergiu Lenghel  - Joi, 5 August 2010

Ionuţ Adrian doreşte să promoveze acest sport mai puţin cunoscut la noi în ţară. Instructor de capoeira la Alto Astral de aproape trei ani, sătmăreanul organizează o serie de evenimente cu invitaţi din ţară şi străinătate.

 

"Este al treilea an când fac acest festival internaţional. Invitaţi speciali vor fi maestrul Marco Antonio din Portugalia, fondatorul clubului Capoeira Alto Astral, la care am aderat şi noi, precum şi brazilianul Banto, unul dintre cei mai cunoscuţi practicanţi ai acestui sport" - afirmă instructorul Ionuţ Adrian.

 

Deschiderea festivalului are loc vineri de la ora 20.00, în sala de sport din incinta Liceului Unio, unde vor fi prezentate demonstraţii de capoeira.

Intrarea este liberă, la fel ca şi pentru ziua de sâmbătă, când se vor organiza în sala de sport din curtea Şcolii Generale "Avram Iancu" mai multe asemenea demonstraţii, între orele 11.00-14.00.

 

De la ora 16.00 vor fi "botezaţi" elevii care au trecut la un alt nivel de cunoştinţe în materie de capoeira, prin schimbarea de cordoane. Sătmărenii îi vor putea vedea pe membrii clubului Alto Astral şi în aer liber, sâmbătă de la ora 20.00, în parcul Libertăţii fiind programat un adevărat spectacol de capoeira.


 

O petrecere braziliană se va ţine mai apoi la clubul Voodoo. Toţi cei care vor să asiste la cursuri o vor putea face duminică, de la ora 11.00, în sala de sport de la "Avram Iancu". Clubul din Satu Mare numără în prezent 25 de elevi, iar Ionuţ Adrian predă capoeira şi la Oradea şi Cluj. Antrenamentele se desfăşoară de trei ori pe săptămână, taxa lunară fiind de 65 lei.

 

4806 vizite
Distribuie pe