Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Şcoala Altfel la instituţiile Caritas
Caritas Satu Mare  - Vineri, 5 Aprilie 2013

În cadrul săptămânii Şcoala Altfel „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” sute de şcolari au păşit pragul instituţiilor Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare. Astfel elevii au avut posibilitatea să cunoască mai bine activitatea centrelor, să cunoască beneficiarii de aici, viaţa lor şi ajutorul pe care o primesc.

 


Casa Prieteniei a avut un program încărcat cu mulţi oaspeţi. Miercuri elevii de la Liceul cu Program Sportiv, au jucat un meci de baschet cu copii de la centru, apoi joi au fost in vizita două grupe de la Şcoala Generală „Mircea Eliade” , iar vineri elevii Şcolii „Ion Creangă” au participat la un atelier de lucru manual.

Două clase de la şcoala „Avram Iancu” au fost în vizită la grădiniţa „Don Bosco” unde au petrecut o zi de joacă alături de copii din acest centru.

 


Centrul Sf. Paul, în Biroul de Prevenire şi Consiliere Antidrog a ţinut  pentru 43 de elevi de clasa a XII.-a de la Colegiul Economic Gheorghe Dragoş şi Liceul Reformat, un training legat de managementul stresului, pentru o clasă IX-a a Colegiul Naţional Ion Slavici, o zi de team building şi un training de comunicare pentru un grup de clasa a XII de la Liceul Economic.


Copii de la grădiniţă de la Complexul Educativ Integretto din Ardud au participat marţi, la „Atelierele iepuraşului” împreună cu copiii de la Grădiniţa cu program prelungit Ardud, miercuri au făcut o vizită la Biblioteca locală.  Joi, un medic pediatru a venit în vizită să le spună copiilor cât este de important să fii sănătos şi să le arate instrumentele cu care se pot întâlni la o vizită la medic când sunt bolnavi, iar vineri au participat la o mică excursie în parc şi au plantat pomi în curtea grădiniţei.

Elevii de clasa a I.-a de la Colegiul Naţional Kolcsey Ferenc a vizitat în Homorodu de Jos Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Casa Perla. Împreună cu tinerii cu disabilităţi care frecventează acest centru au participat la ateliere de lucru manual unde au încercat roata de olărit, împletitul şi pictatul, dar au făcut cunoştinţă şi cu animalele din gospodărie: capre, cai şi oiţe.

 


Centrul de zi pentru copii cu nevoi speciale Sf. Terezia din Carei a fost vizitat, de grupa mijlocie a secţiei române din Grădiniţa nr.3, clasa specială clasele I-II de la Şcoala Vasile Lucaciu, grupa de secţia maghiară a Grădiniţei nr.6, iar vineri copii de la centru au făcut o vizită la biserica Sf. Iosif de Kalazanc din Carei.

 

1566 vizite
Distribuie pe