Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prietenii aduc spor in programul GoStart
Fundaţia Hans Lindner  - Vineri, 28 Iunie 2013

Programul social de reintegrare a tinerilor dezavantajaţi “GoStart” al Fundaţiei Hans Lindner, este concentrat pe tinerii cu vârsta de peste 15 ani, proveniți din medii defavorizate.
 


Fundaţia întâlneşte deseori tineri care trăiesc în condiții extrem de precare, învață slab sau deloc, părinții nu i-au educat pentru muncă, nu văd nici un exemplu pozitiv în anturajul lor şi  se simt pierduţi în societate. Acestia au acum șansa de a schimba lucrurile în bine.

Prin programul GoStart, tinerii sunt învăţaţi de către echipa fundaţiei să lucreze zi de zi într-o comunitate primitoare, unde seriozitatea, ambiţia şi desăvârşirea sunt valorile recunoscute şi promovate.

 

De fapt, acest program este menit să înlocuiască funcțiile tradiționale ale familiei. În acest sens, tinerii execută lucrări de întreținere în jurul casei, lucrează în grădinile fundaţiei, gătesc împreună,  învață cusutul. Ei mai răspund şi solicitărilor venite din partea agricultorilor din judeţ, care la rândul lor donează produse agricole, care sunt prelucrate de către tinerii din comunitate, respectiv gemurile, compoturile, siropurile şi murăturile contribuie la alimentaţia sănătoasă a copiilor.

 

În luna iunie, aceste preocupări au luat un avânt considerabil, întrucât elevii aflaţi în vacanţă s-au alăturat eforturilor comunităţii GoStart.  „Vara împreună” înseamnă pentru aceşti adolescenţi sătmăreni o vară de voluntariat, când ei petrec în mod constructiv vacanţa, alăturându-se tinerilor din alte categorii sociale la muncile gospodăreşti.

 

Pe de altă parte, fiind plin sezon agricol, mulţi gospodari cu recoltă promiţătoare, dar şi inimă mare (din Halmeu, Culciu, Micula, Bercu) contribuie cu legume şi fructe la alimentaţia copiilor, pe care tinerii le culeg şi le prelucrează atât pentru cămara Gostart, cât şi pentru cămara altor asociaţii, care gătesc pentru copii defavorizaţi.

 

Toate acestea aduc în lunile de vară o nouă valoare programului, adică mai mult spor în eforturi: tinerii dobândesc atât experiența muncii utile, cât şi a unei societăţi funcţionale, care le va fi de mare folos în viață. 

 

Pe această cale, fundaţia  mulţumeşte agricultorilor şi voluntarilor, care s-au implicat şi răspund pozitiv chemării, invitând oamenii de bine în continuare la colaborare. Mai multe informaţii la sediul Fundaţiei Hans Lindner, str. Ceahlăului, nr.38, tel: 0261.715.136, persoana de contact Alexandra Pop.

945 vizite
Distribuie pe