Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmărenii sunt invitați să participe la programul „Promenada Inimilor”
Veronica Hodas  - Joi, 26 Septembrie 2013

Cluburile Rotary împreună cu Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie, lansează duminică, 29 septembrie, programul „Promenada Inimilor” care se va desfășura în 24 de orașe din România, printre acestea aflându-se și Satu Mare.

Cu această ocazie, directorul Clubului Rotary, Szatmari Lajos, secretarul Sorina Tulan, primarul municipiului Dorel Coica și viceprimarul Marcela Papici au organizat joi o conferință de presă prin care au prezentat programul evenimentului.

Obiectivul programului „Promenada Inimilor” este acela de a încuraja persoanele de toate vârstele să facă mișcare, ca parte importantă a prevenției cardiovasculare.

Acest proiect constă în marcarea unui traseu accesibil care are o lungime de 3, 3 km și pe care, organizatorii l-au denumit „Drumul celor 4 poduri”, deoarece cuprinde partea de dig mal drept al Someșului (Piața 25 Octombrie), având puncte de reper cele 4 poduri de peste Someș ale orașului nostru.

Organizatorii încurajează sătmărenii să parcurgă traseul cât mai des cu putință, iar numărul de kilometri parcurși se pot cuantifica, traseul fiind marcat cu semne atractive, ușor de observat.

Lansarea oficială a proiectului va avea loc duminică, 29 septembrie la ora 13.00 în parcarea de la Ștrandul Nord Vest Terman Parc de pe str. Ștrandului nr 7-14, iar punctul de START va fi în apropiere, pe dig.

În săptămâna 30 septembrie – 5 octombrie, numită „Săptămâna Inimii”, în fiecare zi în intervalul 16.00 – 18.00, se vor organiza acțiuni care vor cuprinde parcurgerea traseului marcat de următoarele Organizații, Asociații și Școli, după un program clar stabilit  : Asociația Multisalva, Asociația Handicapatilor Fizic, Asociația “Sfântul Benedict” pentru autiști; Asociația Angel Dog, Primagym, Bike Satu Mare, Organizația Caritas, Asociația Pensionarilor, Societatea Carpatină Ardeleana Satu Mare, Societatea sportivă “Cetatea” Ardud, Agenția pentru Protecția Mediului, Energy Kardio Club, Crucea Rosie Satu Mare, Școala “Octavian Goga” cu clasele I-VIII, Colegiul National “Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic German” Johann Ettinger”, Colegiul Tehnic”Elisa Zamfirescu”, Colegiul National “Doamna Stanca:”, Colegiul National “Ioan Slavici”.

Școlile enumerate sunt doar  câteva dintre cele implicate, care vor desfășura activități sportive pe “Drumul celor 4 poduri”, în fiecare zi din “Săptămâna Inimii”. De asemenea zilnic vor fi implicate echipe din Cluburile Rotary și Rotaract din oraș.

Acțiunea se va desfășura cu sprijinul și implicarea Primăriei Satu Mare-partenerul oficial al proiectului în orasșl nostru, care va monta băncuțe pe dig și coșuri de gunoi.

“Promenada Inimilor” este pentru a intreaga comunitate sătmăreană, indiferent de vârstă sau de condiția fizică, iar 30 de minute de mers într-un ritm alert, dacă se fac de minim 5 ori pe săptămână, pot aduce nenumarate beneficii sănătății.

Guvernatorul Rotary, Marian Mocanu va fi membrul juriului și cel care va monitoriza toate acțiunile celor 24 de cluburi. Acesta va fi prezent și la Satu Mare, iar în cazul în care orașul nostru va fi desemnat câștigător, Clubul Rotary din Satu Mare va primi premiul cel mare în valoare de 6.000 de euro care va consta în produse IT.

1559 vizite
Distribuie pe