Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Plantăm fapte bune în România” revine in județul Satu Mare
Narcisa Gheorghe  - Luni, 24 Martie 2014

Plantăm fapte bune în România” continuă acțiunea începută în 2012, în localitare Ardud din județul Satu Mare. Sâmbătă, 29 martie, sunt așteptați voluntari pentru completarea zonelor împadurite în anii precedenti. Prin implicare și perseverență, echipa „Plantăm fapte bune în România”  a realizat plantarea și completarea a 5,8  hectare de pădure.

După două acțiuni reușite, în 2012, când au fost împădurite 5,8 hectare în localitatea Ardud, județul Satu Mare și completări în 2013, echipa „Plantăm fapte bune în România” revine în zonă, pentru completarea plantării precedente.

Inițiativa este importantă,  întrucât în timpul regimului comunist copacii au fost tăiați, iar comunitatea locală privată de beneficiile pe care le oferă pădurea: filtrarea apelor care ajung în panza freatică, păstrarea umidității în sol, ameliorarea condițiilor pentru agricultură. pădurea plantată va proteja obiectivele din zonă, mai precis școala, cimitirul și o serie de case. Acestea se află într-o zonă străbătută de un pârâu cu potențial de risc, în cazul ploilor torențiale.

Acțiunea din acest an vizează o completare a pădurii cu 4000 de puieți de frasini, de aceea organizatorii speră că vor participa voluntari în număr cât mai mare.

Doritorii sunt rugați să își anunțe participarea trimițâd un e-mail la adresa: satumare@plantamfaptebune.ro. Pe 29 martie echipa locală mizează pe prezența a 100 de voluntari.

„Deși plantările și îngrijirea puieților nu sunt floare la ureche, cine s-a implicat o dată se va mai implica, pentru că pe teren devii conștient de importanța lucrurilor pe care le faci”, menționează Natalia Achim, coordonatorul judetean Satu Mare, în cadrul „Plantăm fapte bune în România” .

Acțiunea din localitatea Ardud este susținută de mai mulți parteneri: : Gotec Rom, Ocolul Silvic Ardud, Primăria Ardud, Liceul Tehnologic Ardud.

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România” și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Acțiunile de primăvară vor cuprinde acțiuni în județele Argeș, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare.

În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

 

1140 vizite
Distribuie pe