Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Ardud s-au plantat 4.000 de puieți de frasin
„Plantăm fapte bune în România”   - Marti, 1 Aprilie 2014

Plantăm fapte bune în România” a continuat acțiunile programate pentru primăvara acestui an. La Ardud, în  județul Satu Mare, voluntarii au completat zonele împădurite în anii precedenti. Prin implicare și perseverență, echipa „Plantăm fapte bune în România”  a realizat plantarea și completarea a 5,8  hectare de pădure.

La Ardud s-au prezentat pe data de 29 martie, 160 de voluntari au venit pentru completarea cu 4.000 de puieți de frasin, în zonele împădurite în 2012 și 2013. Inițiativa este importantă, întrucât în timpul regimului comunist copacii au fost tăiați, iar comunitatea locală privată de beneficiile pe care le oferă pădurea: filtrarea apelor care ajung în pânza freatică, păstrarea umidității în sol, ameliorarea condițiilor pentru agricultură.

„Plantația din Ardud este foarte aproape de final. Mulțumim Primăriei Ardud, Președintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef și Ocolului Silvic Ardud pentru o colaborare de lungă durată și încununată cu succes! Le mulțumim tuturor voluntarilor de la Liceul Tehnologic Ardud, Liceul Teoretic Carei, companiei Gotec Rom, Jandarmeriei Satu Mare, Act 4 U, precum și voluntarilor independenți.

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România” și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Acțiunile de primăvară vor cuprinde acțiuni în județele Argeș, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare.

În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

1294 vizite
Distribuie pe