Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deținuții au donat fructe vârstnicilor de la Centrul „Speranța”
Penitenciarul Satu Mare  - Joi, 24 Aprilie 2014

Miercuri, 19 persoane condamnate din cadrul Penitenciarului Satu Mare au donat pachete cu fructe pentru cele 160 de persoane vârstnice instituţionalizate în Centrul de Îngrijire si Asistenţă Socială „Şansa” din Satu Mare. 

Impactul acțiunii a fost unul deosebit, atât pentru persoanele condamnate  care au văzut suferinţa persoanelor instituţionalizate, cât şi pentru persoanele instituţionalizate care au fost impresionate de gestul persoanelor condamnate.

Activitatea face parte dintr-o serie de activităţi de donaţie din partea persoanelor condamnate către case de copii şi centre de îngrijire şi asistenţă socială.

Obiectivele activităţii au fost dezvoltarea şi încurajarea unui comportament pro-social, păstrarea legăturii cu comunitatea, culturalizarea în vederea facilitării reintegrării în comunitate, diminuarea impactului la revenirea în comunitate, după ispăşirea pedepsei, menţinerea unei stări de spirit corespunzătoare în rândul persoanelor condamnate, formarea deprinderilor de relaţionare şi integrare socială, familiarizarea cu mediul exterior penitenciarului, însuşirea deprinderilor elementare de comportare în societate.

1181 vizite
Distribuie pe