Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liber la fumat īn localurile din Satu Mare
Leontina Volosciuc  - Marti, 13 Ianuarie 2009

Ca urmare a modificării legii care interzice fumatul īn locuri publice şi pentru a nu īşi pierde clientela, majoritatea patronilor din oraş preferă să īşi transforme barul, discoteca sau restaurantul īn localuri pentru fumători.
 
Inspectorii OJPC Satu Mare au īntreprins acţiuni de control şi consiliere īn 30 de unităţi de alimentaţie publică dintre care 14 au fost reverificate, iar concluziile au fost pozitive. Se pare că patronii respectă legea, iar inspectorii nu au aplicat nici o amendă. 

Cele 14 localuri reverificate şi īn care au fost depistate unele nereguli mai au la dispoziţie 30 de zile pentru a remedia situaţia. Īn cazul īn care nu se vor conforma, patronii riscă amenzi īntre 2.500-5.000 de lei.

Spaţiile pentru fumat trebuie să reprezinte  maximum 50 % din suprafaţa spaţiului alocat clienţilor şi va fi obligatoriu să se asigure ventilare şi izolarea lor de spaţiile pentru nefumători.

Localurile cu o suprafaţă mai mică de 100 metri pătraţi pot alege să funcţioneze fie ca unităţi īn care se fumează, fie ca unităţi īn care nu se fumează.

Tags: fumat  localuri  satu mare  
1689 vizite
Distribuie pe