Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Școala „Ion Creangă” a participat la proiectul Fraternity Cup
Școala Gimnazială „Ion Creangă” Satu Mare  - Vineri, 31 Octombrie 2014

Școala Gimnaizială „Ion Creangă” în parteneriat cu Asociația Stea a participat la proiectul internațional Fraternity Cup organizat la Paris în perioada 19-27 octombrie 2014.


Astfel un grup de șase copii format din Dregan Daria, Roman Beniamin, Horvath Tamas,Huton Angelo, Lakatos Borostyan, Zbona Alexandra, însoțiți de profesoara Feher Doina din partea Școlii „Ion Creangă” și prof. Crina Napradi de la Liceul Tehnologic Ardud, voluntar al Asociației Stea, au reprezentat România la acest proiect important pe drepturile copilului din întreaga lume.


Acest proiect a fost organizat de Asociația Franceză La Voix De l Enfant, Asociație care este membră a Comisiei Internaționale Consultative pentru drepturile copiilor din 1986. În ultimii cinci ani această asociație a reunit în cadrul proiectului Fraternity Cup copii de pe patru continente, care timp de o săptămână au desfășurat activități ce reprezintă drepturile copilului, fără a ține cont de religie, etniee, situație materială, culoare.


Anul acesta au participat doisprezece delegații din: Madagascar, România, India, Bosnia, Palestina, Afganistan, Brazilia, Burkina, Senegal și trei delegații din Franța.


Elevii de la Școala „Ion Creangă”, împreună cu profesoara lor au reprezentat cu cinste România, au prezentat care sunt drepturile copiilor din țara lor, un film despre România, două dansuri tradiționale, costumele populare și au oferit cadouri tuturor delegațiilor participante.

Au făcut față cu succes la toate activitățile și competițiile desfășurate, s-au descurcat în a comunica în limba franceză și engleză, iar la meciul de fotbal organizat au luat locul trei.


„Suntem mândrii de tot ceea ce am realizat și sperăm că am făcut cinste țării noastre la acest eveniment important”, a spus Doina Feher.

2357 vizite
Distribuie pe