Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste 500 de şomeri vor urma cursuri de calificare
Lorena Georgi  - Luni, 2 Martie 2009

Peste 500 de sătmăreni aflaţi īn şomaj şi-au completat şi depus pānă luni cereri pentru a urma unul dintre cursurile de calificare organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Cei mai mulţi dintre ei au recurs la această variantă după ce au fost disponibilizaţi de la locul de muncă. Īn această lună, conducerea AJOFM Satu Mare va pregăti 38 de grupe de cursanţi.


Potrivit celor declarate de Doina Iura, directorul executiv al agenţiei, un număr de 100 de şomeri se vor califica īn meseria de zidar-pietrar-tencuitor, alţi 42 īn cea de zugrav-vopsitor-tapetar, 20 se vor pregăti īn domeniul instalaţiilor de īncălzire centrală şi lista continuă cu meserii precum bucătar, sudor, electrician şi altele.

Serviciile de formare profesională sunt gratuite atāt pentru şomerii indemnizaţi, cāt şi pentru cei neindemnizaţi, precum şi pentru persoanele angajate care au reluat activitatea ca urmare a īncetării concediului pentru creşterea copilului şi alte categorii.


Sătmărenii care doresc să urmeze cursuri de calificare, respectiv recalificare, trebuie să ştie că pe perioada desfăşurării cursurilor beneficiază de decontarea abonamentelor pe mijloacele de transport de la domiciliu la unitatea unde au loc acestea, precum şi de analize medicale gratuite.

Tags: cursuri  calificare  someri  
10339 vizite
Distribuie pe
LARRY ELLISON
VREAȚI UN UN IMPRUMUT

Sunteti un barbat sau o femeie de afaceri? Aveti nevoie de fonduri pentru a va incepe propria afacere? Aveti nevoie de imprumut pentru a va rezolva datoriile sau pentru a va plati facturile sau pentru a incepe o afacere frumoasa? Aveti nevoie de fonduri pentru finantarea proiectului dvs.? E-mail: ( Larryellisonfinance@gmail.com ) Oferim servicii garantate de imprumut de orice valoare si in orice parte a lumii pentru persoane fizice, societati, agenti imobiliari si corporatii la rata superioara a dobanzii de 2%. Pentru cerere si mai multe informatii, trimiteti raspunsuri la urmatoarea adresa de e-mail: Larryellisonfinance@gmail.com
2018-05-19 03:08:49