Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste 200 de femei din judeţul Satu Mare protejate de violenţa în familie
Florin Răchitan  - Joi, 20 August 2015

Rezultatele parţiale ale proiectului „START – o viaţă de calitate în siguranţă” început în luna mai la iniţiativa Departamentului pentru Egalitate de Şanse din cadrul Guvernului României au fost analizate joi în cadrul unei întâlniri a grupului de experţi responsabili de implementarea proiectului la nivelul judeţului Satu Mare.

Potrivit declaraţiilor expertului în promovare-informare din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Mihaela Motoc, până acum au fost, practic, salvate din mediul familial violent nu mai puţin de 200 de sătmărence cărora li se asigură protecţie şi asistenţă permanentă.

Ele au fost identificate, cu ajutorul asistenţilor sociali din cadrul primăriilor, ca fiind victime ale abuzurilor şi violenţei domestice şi majoritatea au fost relocate din căminul conjugal în adăposturi sigure, fie la rude, fie în locuinţe pe care le închiriază datorită sprijinului financiar de câte 1.000 de lei / lună, timp de o jumătate de an, asigurat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 – 2013.

În toată această perioadă, femeile protejate de autorităţi beneficiază de asistenţă psihologică, juridică şi socială, participă la programe de formare profesională şi sunt ajutate în găsirea unui loc de muncă pentru a nu mai fi dependente din punct de vedere financiar de partenerii lor violenţi.

Cea mai mare problemă în această situaţie este lipsa unui adăpost permanent în care să fie găzduite femeile abuzate şi copiii lor, după modelul celui care a funcţionat la Satu Mare în urmă cu câţiva ani, în administrarea Organizaţiei Caritas. Potrivit declaraţiilor Mihaelei Motoc, însă, DGASPC a depus un proiect în acest sens în cadrul unui program european şi se speră că se va obţine finanţare pentru acesta cât mai curând posibil.

1832 vizite
Distribuie pe