Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a lansat proiectul „Parteneriat pentru protecția copilului tău”
Veronica Hodas  - Joi, 8 Octombrie 2015

Adolescența este vârsta la care se înregistrează cele mai multe debuturi în consumul de droguri ilicite și tocmai de aceea CPECA a lansat proiectul „Parteneriat pentru proiecția copilului tău” care se va desfășura începând cu luna octombrie a acestui an până în luna decembrie.

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog a lansat proiectul joi, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat comisar Simona Săndulescu, din partea Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare și reprezentați ai Direcției de Sănătate Publică Satu Mare care vor sprijini acest proiect.

Conform directorului CPECA, Camelia Iacob, proiectul „Parteneriat pentru protecția copilului tău” vizează creșterea nivelului de informare și conștientizare a părinților din județul Satu Mare cu privire la factorii de risc asociați consumului de droguri în rândul copiilor și măsuri de protecție ce trebuie întreprinse pentru prevenirea comportamentelor de consum.

Cu acest prilej se va implementa o campanie locală de informare și conștientizare a 3.000 de părinți cu privire la factorii de risc în consumul de droguri și serviciile de asistență integrată a consumatorilor de droguri.

De asemenea, în perioada anului școlar 2015-2016 se vor organiza zece lectorate de informare și conștientizare a 150 de părinți și cadre didactice în vederea creșterii factorilor de protecție în consumul de droguri și se va implementa un program de educație parentală pilot pentru zece părinți în vedera dezvoltării rolului proactiv și formării de abilități cu rol de protecție în consumul de tutun, alcool și droguri.

Părinților nu trebuie să le fie rușine să comunice cu propriul lor copil. Aceștia trebuie să-l informeze despre riscurile care se pot produce dacă încep să consume droguri, să bea alcool etc.

Pentru a-și putea desfășura campania, CPECA a solicitat sprijinul organizațiilor sindicale din județul Satu Mare în vederea distribuirii materialelor informative angajaților pe care îi reprezintă.

Organizatorii și-au mai propus ca 1.000 de părinți angajați prin liderii de sindicat să fie informați, voluntarii antidrog să desfășoare minim cinci acțiuni de informare și conștientizare a părinților angajați, la poarta marilor intreprinderi, aceștia vor distribui materiale informative părinților la terminarea programului de lucru și vor realiza sondaje de opinie cu privire la cunoștințele pe care părinții le au despre fenomenul drogurilor în rândul tinerilor.

În România 2% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15-16 ani consumă ecstasy, amfetamine, cocaină, iar 7% consumă canabis. Consumul de substanțe noi cu priorități psihoactive (etnobotanice) a crescut îngrijorător în anul 2013. Satu Mare se află pe ultimul loc în regiunea de Nord Vest, în ceea ce privește consumul de droguri în rândul tinerilor.

1785 vizite
Distribuie pe