Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Centru de recuperare neuropsihiatrică inaugurat la Carei
Florin Răchitan  - Miercuri, 16 Decembrie 2015

În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Mariana Dragoş, precum şi a numeroşi invitaţi, miercuri a avut loc inaugurarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică „Cristiana” de la Carei.

Este vorba despre un centru destinat tinerilor cu probleme neuropsihiatrice care, după ce ajung la vârsta majoratului, părăsesc centrele similare rezervate minorilor din sistemul de protecţie a copilului.

Centrul de la Carei are capacitatea de a găzdui 48 persoane, iar în acest moment acolo sunt cazaţi 35 tineri. Investiţia în valoare de 710.000 euro a fost realizată dintr-un împrumut de la Banca Mondială, cu cofinanţare asigurată de la bugetul de stat, adică de Consiliul Judeţean Satu Mare.

Prin implementarea proiectului se asigură standardele de calitate referitoare la protecţia de tip rezidenţial a persoanelor cu handicap, în scopul dezvoltării personalităţii acestora, al creşterii respectului de sine prin integrarea lor socio-profesională.

Centrul urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de rezidenţă, creşterea gradului de integrare socială şi economică a persoanelor cu dizabilităţi, personalizarea serviciilor pentru persoanele cu dizabilităţi, promovând astfel aplicarea standardelor minime obligatorii în asistenţă socială, acestea făcând parte din strategia naţională de asistenţă socială şi protecţia copilului.

Centrul asigură beneficiarilor servicii de îngrijire, recuperare-socializare şi de reintegrare familialală şi comunitară, oferite de un personal calificat.

1700 vizite
Distribuie pe