Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Metodele de terapie de la Centrul „Fericitul Scheffler Janos”
Episcopia Romano-Catolică Satu Mare  - Luni, 13 Iunie 2016

Terapeuţii Centrului „Fericitul Scheffler János” au fost invitaţi săptămâna trecută în capitala Islandei la o conferinţă despre dezvoltarea timpurie a copiilor şi rolul intervenţiilor terapeutice senzorio-motorii (modelul BHRG) în aceasta.

Coordonatorul de specialitate şi terapeutul TSMT Fazekas Brigitta şi colega ei, Menzák Szabina, au fost rugaţi să prezinte experienţele Centrului în legătură cu aplicarea metodelor senzorio-motorii - modelul a fost creat de Fundaţia BHRG din Budapesta şi folosit pentru prima dată în afara Ungariei la Satu Mare, în urmă cu 4 ani, apoi în Slovacia, la Bratislava, iar acum se fac demersuri să fie aplicată şi în Islanda, specialiştii din Reykjavík fiind interesaţi de aceste metode.

În organizarea Hreyfiland, la conferinţa găzduită de universitatea din capitală au participat educatoare, kinetoterapeuţi şi specialişti în diferite domenii.

La început a fost prezentată situaţia actuală din Islanda, metodele aplicate în prezent în dezvoltarea timpurie a copiilor şi a grupurilor de risc - de exemplu ajutorarea copiilor născuţi prematur.

Apoi, specialiştii veniţi din Ungaria, de la Fundaţia BHRG, au vorbit publicului despre modelul lor, setul de evaluări, care pot fi de folos în dezvoltarea şi reabilitarea copiilor - evaluarea Longikid© pentru copii cu vârsta între 3 luni şi 5 ani, respectiv evaluarea stării sistemului nervos pentru copii mai mari de 5 ani - şi cele trei forme de terapii - TSMT I, TSMT II şi gimnastica de reabilitare prin hidroterapie (HRG).

Fazekas Brigitta és Menzák Szabina au intervenit după acest moment, prezentând rezultatele din Satu Mare. Specialiştii din Islanda au arătat un interes deosebit pentru modelul BHRG şi experienţele terapeuţilor din Centrul „Fericitul Scheffler János”, respectiv ale celor din Bratislava. Ei privesc conferinţa ca un prim pas în aplicarea dezvoltărilor senzorio-motorii în Islanda.

Un rezultat la fel de important al conferinţei este afirmarea dorinţei de creare a unei linii de comunicare între Budapesta, Satu Mare, Bratislava şi Reykjavík - specialiştii vor face vizite regulate în centrele implicate şi îşi vor împărtăşi experienţele, dar pregătesc şi proiecte comune.

Tags: terapie  islanda  scheffler  centru  
2090 vizite
Distribuie pe