Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Caritas a lansat proiectul „Clopoțelul sună pentru toți!”
Veronica Hodas  - Luni, 28 Noiembrie 2016

Organizația Caritas a Diecizei Satu Mare a lansat luni proiectul Erasmus+ „Clopoțelul sună pentru toți! – protocolul practic al intervenției timpurii și al educației integrate în interesul persoanelor cu dizabilități”.

Conferința de lansare a avut loc la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare unde s-a deschis și expoziția de desene realizate de elevii unor instituții educaționale din Satu Mare în vederea omagierii Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.


În cadrul proiectului, alături de organizația Down din Nyiregyhaza - Ungaria, participând în calitate de coordonator proiect, împreună cu organizația Centrum Liberta din Slovacia, Organizația Caritas are posibilitatea de a contribui la intervenția timpurie (IT) a copiilor cu dizabilități și la integrarea în grădinițe, respectiv școli de masă a copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES).

Obiectivul proiectului îl constituie extinderea geografică a programului „Clopoțelul sună pentru toți!” în cele trei țări: Ungaria, România și Slovacia și totodată întregirea protocolului actual al acestui program cu o metodologie de intervenție timpurie realizându-se astfel o metodologie complexă educațională și terapeutică pentru vârstele: timpurie, de grădiniță și școlară.

Obiectivul pe termen lung îl reprezintă integrarea în grădinițele și școlile de masa ale copiilor cu cerințe educaționale special care în prealabil ajunși în sistemul intervenției timpurii au beneficiat de activități terapeutice de specialitate.


Grupul țintă pentru organizație sunt zece copii cu CES cu vârstă cuprinsă între 5-10 ani, reprezentanți ai conducerii municipiului, inspectoratului școlar, directori de școli și grădinițe, psihopedagogi, educatoare, pedagogi din învățământul de masa și special, elevi din învățământul de masa, părinții elevilor din clasele integratoare ale învățământului de masa și părinții copiilor cu CES.

Tags: caritas satu mare  proiect erasmus+  clopotelul suna pentru toti  
2913 vizite
Distribuie pe