Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cursuri de formare pentru specialiști din patru țări în Centrul Fericitul Scheffler János
Centrului Fericitul Scheffler János  - Joi, 15 Noiembrie 2018

Principalul scop al specialiștilor Centrului Fericitul Scheffler János este ajutarea, sprijinirea și promovarea dezvoltării sănătoase și eficiente a copiilor din regiune.

Provocările profesionale pot fi desăvârșite doar prin formare continuă, prin treninguri și dialog dintre profesioniști.

În cadrul unui parteneriat strategic și cofinanțat de Comisia Europeană, centrul Scheffler, împreună cu alte patru instituții, a câștigat, în anul 2017, în cadrul proiectului Erasmus + un proiect pentru organizarea diferitelor cursuri de formare profesională. Printre cele cinci instituții se află o grădiniță din Islanda, Fundația Rata din Slovacia, Fundația BHRG din Ungaria (coordonator profesional), respectiv  fundația de asistență a tineretului Natura Hungarica din Ungaria care este, în același timp, și managerul proiectului denumit Bio-Trio.

Centrul Fericitul Scheffler János a găzduit cel de-al doilea curs de formare al seriei, centrat pe dezvoltarea empatiei. Majoritatea specialiștilor prezenți la trening se ocupă, în special, cu copii cu nevoi speciale de educație, fapt pentru care, zi de zi, se confruntă cu adevărate provocări comunicaționale. Pentru obținerea unor progrese vizibile, este indispensabilă participarea lor regulată la cursuri moderne de formare, după cum ne-a informat Kárpáti Rita, manager de proiect Bio-Trio.

„Scopul primului trening organizat în Slovacia, a fost îmbunătățirea comunicării dintre părinți și specialiști, în timp ce acesta de acum se axează pe empatie. Activitățile desfășurate în Centrul Fericitul Scheffler János au înregistrat mare succes, căci am avut drept coordonator al treningului pe Pásztor Sára, un tânăr și foarte creativ specialist, care a combinat cu mare pricepere diferitele metode, reușind să le transpună în contextul diferitelor culturi. Cursul de formare, susținut în limba engleză, s-a desfășurat pe durata unei săptămâni. A fost o adevărată provocare pentru participanți, oferind, totodată, multe cunoștințe valoroase.” – a declarat managerul.

Cu această ocazie, a fost finalizat și proiectul unei publicații care are menirea de a-i ajuta pe părinți în recunoașterea semnelor de avertizare care prevestesc orice fel de abatere în dezvoltarea normală a copiilor.

Publicația, în cinci limbi, cu un număr total de 24 de pagini urmează să vadă lumina tiparului în cursul anului viitor și va cuprinde și un jurnal, în care părinții își vor putea consemna evenimentele importante din diferitele etape ale vieții copilului.

Tags: curs  formare profesionala  specialisti  
1374 vizite
Distribuie pe