Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Fundația sătmăreană Hans Lindner ajută la organizarea taberelor de vară pentru copiii refugiați din Estul Ucrainei în Transcarpatia
Fundația Hans Lindner  - Marti, 1 August 2023

Dacă pentru majoritatea dintre noi vara însemnă vacanță și facem tot posibilul ca vacanța s-o petrecem plecând de acasă, cunoaştem şi soarta altora, care sunt nevoiţi să-și părăsească locurile de domiciliu, din cauza războiului ruso-ucrainean.

Unii dintre aceşti refugiaţi veniţi din Estul Ucranei  şi-au găsit adăpost în Vestul Ucrainei, în Transcarpatia vecină, în diferite centre amenajate în şcoli, grădiniţe sau internate. Trăind într-o altă locație, pentru ei zilele de şcoala şi vacanţă sunt aceleaşi, dar dorința lor şi mai mare este să ajungă din nou acasă.

Pentru a le oferi, totuşi, şansa de a evada puțin din realitatea sumbră şi să poată petrece  timpul altfel, adică pentru a uita momentele de groază sau zilele pline de încercări sufleteşti, Fundaţia Hans Lindner din Satu Mare, împreună cu Organizaţia Caritas „Sf. Martin” Transcarpatia din Mukachevo a găsit resursele necesare pentru a organiza tabere de vară pentru cei aflaţi în criză.

Cele 4 tabere sunt organizate în Ucraina, în regiunea Ujgorod, și sunt dedicate copiilor și mămicilor din centrele de refugiați, asistate de Caritas, asigurându-li-se cazarea, masa, deplasările, organizarea şi acompanierea grupurilor la diferite programe de petrecere a timpului liber, cum ar fi vizita la castelul din Mukachevo, mănăstirea şi satul etnografic din zonă, parcul de aventuri şi distracţii, dar şi piscină, toate în Ujgorod.

Zilele trecute, reprezentanții Fundației Hans Lindner au avut ocazia să se întâlnească cu grupul venit din Centrul de refugiaţi din Velkij Bocicov, locul de întâlnire fiind în parcul de aventură.

”A fost o experiență unică, prin cursele de obstacole care reprezintă perfect zilele pe care le trăim acum. În viață întâlnim multe obstacole, trecem prin perioade în care ne blocăm și nu avem curajul să mergem mai departe. Ne uităm în spate, dar nu ne mai putem întoarce, singura posibilitate este aceea de a înainta.

Chiar dacă ne este frică, trebuie să fim curajoși, să prindem un pic de putere și să facem pasul în față. Nu avem voie să uităm nici de oamenii din jurul nostru, pe care trebuie să-i încurajăm, să le dăm idei şi sfaturi, să-i îndrumăm atunci, când ei se blochează, şi să ne atingem țelurile dorite, să ajungem în siguranţă.

Sunt perioade în decursul vieții când dorințele și visele iniţiale măreţe ale vieţii noastre devin nesemnificative, iar lucruile mărunte devin dintr-o dată mult mai valoarse și prețuite. Dorim tuturor participanților la tabără trăiri emoționale pozitive și să rămână cu amintiri de neuitat, chiar dacă trec printr-o perioadă mai dificilă departe de casă” – a declarat directorul Fundației Hans Lindner, Tiberiu Koczinger.

920 vizite
Distribuie pe