Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Voluntarii Fundației Hans Lindner se pregătesc să fie alături de bătrânii singuri de Sărbători
Fundația Hans Lindner  - Luni, 20 Noiembrie 2023

Pe măsură ce ne apropiem de sărbătoarea Sfintei Elisabeta, să ne amintim în mod pragramatic de sfânta de origine maghiară care este cunoscută și respectată în întreaga lume ca model al iubirii servitoare.

Elisabeta ne dă un exemplu a grijii față de semenii noştri, avertizându-ne că grija față de ceilalți începe cu ascultarea şi nu se termină cu simpla compasiune sau milă, ci trebuie să devină o acțiune.

Așa își începe călugărul cistercian Caesarius Heisterbachi biografia sa despre Sfânta Elisabeta: "Elisabeta, venerată și atât de dragă lui Dumnezeu, provenea dintr-un neam nobil și, în negura acestei lumi, a strălucit ca steaua dimineții".

În acest an, echipa Lindner Agape, urmând exemplul Sfintei Elisabeta, poartă grija faţă de beneficiarii săi într-un mod mai deosebit. Ea își mobilizează personalul și voluntarii pentru a se asigura că se acordă suficient timp și atenție tuturor persoanelor de vârsta a III-a, singure, pe care le asistă și care se află în dificultate. De această dată, masa caldă, cu gust de sărbătoare, este ornamentată cu un fir de trandafir și agrementată cu timp calitativ, dedicat individual celor asistaţi.


Viața noastră de zi cu zi este haotică și plină de vești imprevizibile, adesea triste și înfricoșătoare. Deși veștile despre grija față de aproapele nostru sunt puține și rare, știm cu toții că întotdeauna putem observa sau întâlni şi persoane care ajută discret atunci când apar probleme și pe care se poate conta în orice împrejurare.

O astfel de persoană poate fi părintele  sau părinții noștri, în viață, sau soțul/soția, copilul, o rudă sau pur și simplu vecinul nostru care știe cum să acționeze în caz de urgență. Ce bine e să avem necunoscuți, grupuri și asociații umanitare, fundații sau personal entuziast din cadrul autorităților publice, care sar imediat în ajutorul acelora, care sunt într-o nevoie! Este firesc să îi onorăm, să îi susținem, să le fim alături în acţiunile lor și să încurajăm generația tânără să preia această VOCAŢIE.

Sfânta Elisabeta nu este doar o figură istorică, ci este mesaj pentru zilele noastre. Un mesaj pentru noi, un avertisment că și noi înșine suntem capabili să facem gesturi simple, dar eficiente și să punem în acțiune tot ceea ce putem învăța din exemplul ei, iubirea exersată. Chiar și într-o lume a crizelor de tot felul, trebuie să ne străduim să observăm, în ciuda propriilor noastre dificultăți și lupte, grija și suferința, nevoia fizică și spirituală a celorlalți. Războaiele, bolile, costul alimentelor sau al energiei, politica, situația economică - sunt atât de mulți factori care provoacă diviziuni tot mai mari în lume. Noi, creștinii, trebuie să fim și mai atenți unii la alții pentru a păstra și a construi unitatea: unitatea cu Dumnezeu și solidaritatea între oameni.

1226 vizite
Distribuie pe