Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sute de părinți și cadre didactice la conferința regională ”Un strigăt de ajutor” la Negrești-Oaș
Poliția Satu Mare  - Vineri, 12 Aprilie 2024

Miercuri, 10 aprilie, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare a organizat, în parteneriat cu Primăria Orașului Negrești-Oaș și alți parteneri instituționali, cel mai important eveniment din cadrul proiectului Un strigăt de ajutor, o conferință regională la care au participat peste 500 de părinți și cadre didactice, dar și reprezentanți ai instituțiilor partenere.

Evenimentul, moderat de Lavinia Dan, ofițer de poliție în cadrul Biroului Siguranță  Școlară Satu Mare, i-a avut ca invitați pe renumitul psiholog și psihoterapeut Gaspar Gyorgy și pe profesorul universitar Adrian Roșan, de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca.

Specialiștii prezenți au împărtășit din perspectiva și expertiza lor profesională, contribuind la înțelegerea și abordarea problemelor legate de sănătatea psihică și emoțională a tinerilor, printr-un dialog deschis cu moderatoarea întâlnirii, dar și cu publicul prezent într-o sală de evenimente din Negrești-Oaș.

Abordarea caldă și empatică a educării copiilor în spiritul construirii unor personalități echilibrate, în care valoarea personală este intrinsecă și nu bazată pe comparații, a fost dublată de îndemnuri la a deveni noi înșine, adulții semnificativi din viața copiilor noștri, modele de stabilitate, echilibru și onestitate relațională. Conectarea autentică, renunțarea la comparații și sublinierea minusurilor, recunoașterea propriilor greșeli și compensarea acestora, valorizarea personală și creșterea propriei stime de sine sunt doar câteva dintre ingredientele menționate pentru o ,,rețetă” de succes în a fi, nu un părinte perfect, căci acest lucru nu este posibil, ci un părinte suficient de bun pentru copilul nostru.

Copiii au nevoie de un mediu sigur de învățare, iar o comunitate care învață se dovedește a fi o oportunitate pentru consolidarea și lărgirea domeniului cunoașterii și a dezvoltării abilităților de reflectare și conversare constructivă asupra problemelor contemporane.

Proiectul ,,Un strigăt de ajutor”, inițiat de Biroul Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, este un model de bună practică al unei comunități care învață prin interconectarea familiei, a cadrelor didactice cu specialiști din diverse domenii (medici, neurologi, psihiatri, psihologi, asistenți sociali, polițiști) pentru a căuta și a găsi soluții viabile la problemele cu care se confruntă copiii noștri.

Principalele obiective ale proiectului sunt informarea părinților și a cadrelor didactice despre particularitățile de vârstă ale copiilor și caracteristici ale bolilor neurologice, psihice, conștientizarea unor factori predispozanți (atitudini, nevoi, traume, etc) în adoptarea comportamentelor de risc (acte agresive, consum de substanțe și nu în ultimul rând, identificarea resurselor și strategiilor eficiente în prevenirea și combaterea problemelor întâlnite în rândul copiilor.

Activitățile preventive din cadrul proiectului vor continua până la sfârșitul anului școlar, urmând a fi desfășurate și alte conferințe, întâlniri între specialiști și părinți, dar și activități informative cu elevii.

5480 vizite
Distribuie pe