Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pompierii sătmăreni au gătit pentru vârstnicii sprijiniți de Fundația Hans Lindner
Fundația Hans Lindner  - Vineri, 13 Septembrie 2024

Într-o lume în care solidaritatea și ajutorul reciproc sunt mai importante ca niciodată, pompierii din orașul nostru au demonstrat, din nou, că vocația lor depășește limitele intervențiilor de urgență. Într-o inițiativă lăudabilă, ei au organizat o acțiune dedicată comunității, gătind o masă caldă pentru persoanele vârstnice, asigurându-le astfel „pâinea cea de toate zilele”.

Evenimentul a avut loc astăzi, în bucătăria Fundației Hans Lindner, în cadrul programului ,, Lindner Agape”. Acesta poartă grija zilnică a unor vârstnici, rămași singuri în gospodăriile lor, fără aparținători sau asistență regulată, livrându-le hrana caldă la domiciliu și oferind suport pentru realizarea unor activități cotidiene.

Grupul de pompieri militari inimoși, avându-i în rândurile lor și pe inspectorul șef și purtătorul de cuvânt  ISU Satu Mare, au pregătit prânzul pentru cei 25 de beneficiari ai programului.  Pentru câteva ore, echipamentele de salvare au fost înlocuite cu tigăi și ustensile de bucătărie, pregătind un gustos guiaș ardelenesc și pâine proaspătă coaptă în cuptor pe vatră, apoi livrând vârstnicilor la domiciliul acestora o masă gustoasă și hrănitoare.

Această inițiativă a fost a fost organizată din dorința de a sprijini persoane aflate într-un risc social, care se confruntă adesea cu dificultăți financiare dar și cu singurătatea și problemele de sănătate. „Vrem să arătăm că ne pasă de comunitatea noastră și că suntem aici nu doar pentru a stinge incendiile, ci și pentru a aduce un strop de bucurie în viața celor care au nevoie de ajutor”, a declarat un reprezentant al echipei de pompieri.

Această acțiune nu doar că a adus un sprijin concret persoanelor vârstnice, dar a și creat un exemplu de responsabilitate și cooperare comunitară, dar și empatie în societatea noastră. Pompierii au demonstrat că, prin puțin efort și dedicare, putem face diferența în viețile celor care ne înconjoară.

În concluzie, gesturile mici pot avea un impact mare, iar acțiunea pompierilor a fost o dovadă clară a acestui adevăr. Sperăm că acest exemplu va inspira și alte organizații și instituții să se implice activ în sprijinul comunității, să coopereze cu actorii activi ai asistenței sociale, pentru a asigura în mod eficace un viitor mai bun pentru toți. Felicitări și mulțumiri celor care au pus la cale toate acestea!

1772 vizite
Distribuie pe