Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tabăra Raza Speranței a Fundației Hans Lindner, plină cu experiențe de neuitat pentru copiii cu boli oncologice
Fundația Hans Lindner  - Vineri, 13 Septembrie 2024

Ajutorul este necesar nu numai atunci când nevoia este stringentă, ci și atunci când totul pare să meargă bine. O boală gravă, cronică înseamnă că nu doar persoana (copilul) suferă, ci întreaga familie este afectată.

În fiecare an, Fundația Hans Lindner, prin programul Raza Speranței, organizează tabăra de vară a copiilor și tinerilor cu boli oncologice, pentru ei și pentru familiile lor.


Anul acesta tabăra a fost organizată în județul Bihor, care a oferit nu doar copilului afectat, ci și părinților și fraților o nouă șansă de a merge mai departe. Potrivit părerii participanților, tabăra este un bun prilej pentru ei să înțeleagă că nu sunt singurii cu probleme, ci că mai sunt și alții care sunt în aceeași situație,  care pot împărtăși poverile pe care le duc, fiind și un loc foarte bun de reabilitare și pentru copiii care au urmat un tratament și sunt fără simptome.

O pensiune din satul Chișcău s-a dovedit a fi un loc de campare excelent, deoarece mediul familial, de poveste, se pretează la explorarea împrejurimii. Administratorii pensiunii, un cuplu tânăr, au dat și ei o mână de ajutor și au fost dornici să ajute organizatorii, astfel încât familiile greu încercate să se poată bucura de micile minuni ale lumii chiar și pentru acest scurt timp.

Pensiunea „Popasul Ursilor” se află la doar 5 minute de mers pe jos de intrarea în celebra Peșteră a Urșilor. De la căldura din septembrie a fost o adevărată plăcere să intri și să te plimbi prin tunelurile răcoroase, admirând minunile naturii. Când ghidul a vorbit despre originea peșterii, aceasta datând de peste 100.000 de ani, timpul pare să se fi oprit.....

Sau mai degrabă a sărit, pentru că singurul loc în care puteai vedea un urs era la Grădina Zoologică Oradea. O grădină zoologică este întotdeauna o experiență specială, nu numai că îi distrează, dar îi ajută și să își îmbunătățească starea mentală și fizică. A fi în preajma animalelor și a experimenta natura are un efect pozitiv asupra stării de spirit a copiilor, ceea ce este deosebit de important în timpul petrecut în spital.

Mediul grădinii zoologice le distrage atenția de la boala lor și îi aduce într-o lume în care pot descoperi minunile naturii, reîncărcându-se astfel emoțional. Întâlnirea cu animalele stimulează empatia, curiozitatea și emoțiile pozitive, care au, de asemenea, un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Multe studii au arătat deja că contactul cu animalele  reduce stresul și îmbunătățește starea de bine, ceea ce este deosebit de important pentru copiii bolnavi. În general, vizitarea unei grădini zoologice pentru copiii bolnavi nu este doar o activitate distractivă, ci poate fi o parte importantă a procesului de vindecare, deoarece le poate îmbunătăți și bunăstarea fizică și psihică.

Într-o altă zi, participanții la tabără au luat o pauză de la zilele lor agitate din timpul săptămânii și au plecat într-o excursie la Stâna de Vale, unde cei mai aventuroși au putut încerca pista de bob de vară, în timp ce curioșii s-au putut plimba printre dinozauri, le-au admirat statura uriașă și au făcut fotografii cu ei. O caracteristică interesantă a parcului de dinozauri este că senzorii de mișcare au declanșat dispozitivele care imită sunetele, astfel încât, pe măsură ce treceau pe lângă giganți, aceștia se mișcau și scoteau sunete, unii chiar clipeau. Dar până la sfârșitul turului, toată lumea ajunsese să îi cunoască și să se împrietenească cu ei. Și dacă tot au fost acolo, au vizitat și Izvorul Minunilor și i-au gustat apa, pentru a crede în continuare în miracole, în iubire și în puterea comunității.


Bălăceala a fost o parte de neocolit a taberei: scăldat, wellness și o zi întreagă de relaxare. Întotdeauna ajută să uiți de greutățile cotidiene, de testele de laborator, de rezultate, de griji, de nopțile febrile, de boală. În schimb, este mai bine să te concentrezi asupra relaxării, reîncărcării, petrecerii timpului cu familia, ascultând râsetele copiilor. Sentimentul de fără de griji este de neegalat....

Ultima oprire, o plimbare în centrul Oradiei a fost un final pe măsura zilelor petrecute împreună, un moment de uimire, un moment de recapitulare și un pas spre mâine, acum reîncărcați, privind spre mâine cu curaj și speranță.

Echipa Fundației Hans Lindner continuă să facă eforturi pentru a fi un sprijin pentru cei slabi și infirmi, un partener în traversarea vieții de zi cu zi și o ocazie de a se întâlni, de a se încuraja reciproc, de a se vindeca fizic și spiritual. Dorește să le mulțumească tuturor susținătorilor săi, celor donatori  de 3,5% din impozite și voluntarilor empatici și cu inimă deschisă, care ajută cu generozitate atunci când nevoia este mai mare.

1702 vizite
Distribuie pe