Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Şi tăcerea spune ceva”
Sergiu Lenghel  - Vineri, 26 Martie 2010

Pensionarii şi profesorii au pichetat vineri dimineaţă Prefectura Satu Mare. Protestul lor a fost unul "în tăcere", fără scandări împotriva Guvernului Boc, de la manifestare nelipsind însă pancarte de genul: "Respectaţi legile, respectaţi educaţia!" sau "Banii ţării sunt tot mai puţini şi avem tot mai mulţi miliardari!".
 

 

Aproximativ 100 de persoane au venit la ora 10.00 în faţa Palatului Administrativ, majoritatea dintre ei fiind membri ai Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, aceştia cerând ca punctul de pensie să reprezinte 45% din salariul mediu pe economie.
 

 

Pentru a se face auzit, preşedintele Confederaţiei Sindicale Democratice din România, filiala Satu Mare, Ioan Secan, a vorbit de la un megafon, menţionând faptul că manifestul poartă deviza "Şi tăcerea spune ceva", criticând actuala putere pentru nepăsarea lor faţă de cele două categorii sociale: profesorii şi pensionarii. În opinia liderului de sindicat, angajaţii din învăţământ reprezintă inteligenţa din România, iar pensionarii - înţelepciunea, însă au ajuns bătaia de joc a guvernanţilor.
 

 

Profesorii au fost reprezentaţi de preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Virgil Roman, care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de închiderea unor şcoli, a disponibilizărilor din sistemul de învăţământ, precum şi faţă de nerespectarea de către actualii guvernanţi a legii prin care cadrelor didactice le erau asigurate aceleaşi venituri salariale ca cele de anul trecut.

 

Deşi lozincile ţineau locul scandărilor, mitingul nu a fost tocmai unul liniştit, mulţimea strigând la un moment dat către prefectul Radu Giurcă să vorbească mai tare la megafon.
 

 

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, Mircea Marian, şi-a pus în piept o garoafă galbenă, pentru a-şi arăta "gelozia faţă de cei cu salarii mari", în timp ce milioane de pensionari trăiesc cu câteva sute de lei pe lună.
 

 

Discuţiile au continuat în biroul prefectului, unde reprezentantului Guvernului i s-au înmânat petiţiile sindicaliştilor şi pensionarilor. Unii pensionari care aşteptau afară ne-au declarat că "oricum nu se va rezolva nimic, poate doar când vom ajunge pe lumea cealaltă".

1337 vizite
Distribuie pe