Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Instructorii auto, în audienţă la Prefectură
Sergiu Lenghel  - Marti, 11 Mai 2010

Se tem că impozitul forfetar şi TVA-ul le vor subţia veniturile. Şcolile de şoferi şi instructorii auto fac front comun pentru a rămâne cu cât mai mulţi bani în buzunar.

Ordonanţa de Urgenţă nr. 34 dată de Guvern pe 12 aprilie a stârnit nemulţumirea acestora, obişnuiţi să lucreze împreună printr-un contract de colaborare.

 

Deşi ordonanţa nu a intrat încă în vigoare, un grup de cinci persoane, în frunte cu liderul de sindicat al instructorilor auto, Gheorghe Dragoş, au venit marţi la audienţele susţinute de subprefectul Pataki Csaba, unde şi-au spus of-ul.

 

La ora actuală, în judeţul Satu Mare există aproape 50 de instructori auto, persoane fizice autorizate - PFA - care prestează servicii pentru şcolile de şoferi, în baza unor contracte de colaborare. Mai exact, ei trimit elevii la şcolile de şoferi, pentru orele de legislaţie rutieră. Prin noua OUG, sătmărenii spun că se va crea o "fiscalitate dublă", banii încasaţi fiind, practic, impozitaţi de două ori.

 

Potrivit noilor norme, instructorii auto autorizaţi nu mai au dreptul să încheie contracte de şcolarizare cu elevii. Noile prevederi în domeniu specifică faptul că viitorii şoferi pot fi şcolarizaţi doar în baza unui contract încheiat cu o şcoală de şoferi.

 

De ani de zile, instructorii independenţi încasau direct costurile pregătirii practice pentru examenul auto, ei plătindu-şi singuri taxele către stat, în baza unui regim special de impozitare reglementat de Codul Fiscal. Reglementările aduse de Autoritatea Rutieră Română i-ar putea duce pe instructorii sătmăreni la sapă de lemn. Şi cum veniturile acestora s-ar reduce, există pericolul majorării tarifelor percepute pentru cursurile auto, care i-ar "ustura" la buzunare pe elevi.

 

O întâlnire între reprezentanţii instructorilor, Autoritatea Rutieră Română din Satu Mare şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice, preconizată a avea loc în zilele următoare, va elucida acest proiect controversat, care a fost conceput pentru a combate munca la negru în domeniul transportului rutier. Până una alta, toţi cei prezenţi au recunoscut însă că lucrează tot pe principiul "un singur impozit pe bani" şi spun că vor face şi de acum înainte tot aşa, chiar cu riscul de a fi amendaţi.

2089 vizite
Distribuie pe