Locale Altele
Luni, 28 Octombrie 2024
Luni, 28 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
"Sarmaliada", gustată de oamenii străzii
Sergiu Lenghel  - Luni, 5 Iulie 2010

Zeci de sătmăreni nevoiaşi s-au înghesuit luni la sarmalele oferite de omul de afaceri Vasile Lup. Este a cincea lună consecutivă în care patronul restaurantului Paloma împarte o gustare caldă celor oropsiţi de soartă.

 

Pe platoul din faţa Muzeului Judeţean s-au adunat peste 60 de oameni înfometaţi, care de-abia aşteaptă să vină prima zi de luni din fiecare lună pentru a mânca sarmalele gustoase, preparate de personalul restaurantului Paloma.

 

S-a ajuns la cifra record de 10.000 sarmale împărţite sătmărenilor, câte 2.000 în fiecare lună, iar Vasile Lup spune că nu are de gând să se oprească aici. Operaţiunea "Sarmaliada" a fost iniţiată de omul de afaceri pentru a veni în ajutorul oamenilor sărmani, care doar visează la o mâncare caldă.

 

La fel cum a făcut-o de fiecare dată, Vasile Lup şi-a pus şorţul şi s-a pus să împartă sarmale, fiecare primind câte o farfurie plină dar şi câte un flacon de suc. Toate cele trei oale cu 2.000 de sarmale au fost golite luni de cei veniţi să mănânce în faţa Lupoaicei, unde s-a amenajat o masă mare pentru sătmăreni.
 

 

Unii au rămas fără casă, au fost chiar alungaţi de propriii copii şi au rămas fără un acoperiş deasupra capului, alţii au avut norocul să fie primiţi la Adăpostul de Noapte, toţi însă trăiesc o adevărată dramă la vârsta bătrâneţii. Au venit să guste din sarmale şi câteva pensionare, impresionate de gestul făcut de Vasile Lup, cunoscut pentru faptul că este mereu aproape de cei vârstnici.

1320 vizite
Distribuie pe