Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vor să fie demolat chioşcul din faţa blocului
Sergiu Lenghel  - Marti, 17 August 2010

Scandaluri, ameninţări şi procese... totul din cauza unui chioşc alimentar amplasat prea aproape de un bloc situat la intersecţia străzilor Brânduşa-Iasomiei, la intrarea în cartierul Micro 16.

 

După ce a bătut pe la toate uşile din Primărie şi a ajuns în instanţă solicitând desfiinţarea construcţiei, Iosif Mihaly s-a adresat marţi şi subprefectului Pataki Csaba, în cadrul audienţelor la care a participat şi inspectorul Cosmin Dorle.

 

Sătmăreanul a venit însoţit de mama sa, care spune că a ajuns să-i fie frică să locuiască în propriul apartament din blocul de pe strada Brânduşa nr. 1.

Mărul discordiei îl reprezintă chioşcul firmei Mureşan&Co, unde au loc scandaluri şi se vând băuturi alcoolice clienţilor, deşi consilierii locali au interzis în urmă cu doi ani comercializarea lor.

 

Iosif Mihaly afirmă că apartamentul lor a ajuns să fie ţinta clienţilor care beau în preajma chioşcului, geamurile fiind sparte de către aceştia, iar paguba nu şi-a recuperat-o nici până în prezent. "Am un copil de patru luni şi nu cred că cineva ar vrea ca sub geamul lui să vadă în fiecare zi o crâşmă, pe care o consider ilegală" - susţine tânărul.

 

Cu primarul Iuliu Ilyes nu a reuşit să vorbească pentru că nu l-a primit în audienţe, iar viceprimarul Adrian Albu i-a promis că se va deplasa la faţa locului, dar nu s-a ţinut de cuvânt.

 

Chioşcul a fost ridicat din anul 1997, însă odată cu cerinţele Primăriei de a se aduce îmbunătăţiri construcţiilor de acest tip, s-au făcut unele modernizări. Mihaly este nemulţumit de faptul că amplasamentul chioşcului s-a făcut pe spaţiul verde şi la o distanţă de nici zece metri de locuinţa sa de la parter. "Am încercat să vând apartamentul, dar la preţul real nimeni nu dă banii pe care îi cer şi asta numai din cauza chioşcului" - se plânge reclamantul.

 

Familia Mihaly a dat în judecată Primăria, însă la proces nu s-a prezentat nimeni din partea municipalităţii. Mai apoi, procesul s-a purtat între ei şi firma Mureşan&Co, aceasta din urmă având câştig de cauză, iar acum trebuie să plătească cheltuielile de judecată.

 

"Nu vreau să li se ia autorizaţia de funcţionare, doar să fie mutat în altă parte chioşcul. Din câte am auzit, cineva din Primărie ar avea legături de rudenie cu proprietarii acestui chioşc" - adaugă Iosif.

 

Răspunzând acuzaţiilor, şeful Biroului Control Comercial şi Autorizaţii de Funcţionare, Florin Maier, crede la rândul lui că la mijloc ar fi o dispută mai veche între familia Mihaly şi patronii firmei Mureşan&Co.

"S-au adunat 14 semnături de la vecinii de acolo pentru demolare, dar nu e de ajuns. Atâta timp cât merg vânzările, se pare că pe locatari nu-i deranjează"
- declară Florin Maier, care nu recunoaşte că acolo s-ar vinde băuturi alcoolice, deşi Iosif se jură că baxurile de bere şi vodcă se vând ca pâinea caldă.

1527 vizite
Distribuie pe